Regele Mihai I a fost comemorat, la Reșiţa, de către foști deţinuţi politici și deportaţi bănăţeni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Regele Mihai I a fost comemorat, la Reșiţa, de către foști deţinuţi politici și deportaţi bănăţeni
Regele Mihai I a fost comemorat, la Reșiţa, de către foști deţinuţi politici și deportaţi bănăţeni
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Regele Mihai I a fost comemorat, vineri, la Reşiţa, de către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Comunismului din România - filiala Caraş-Severin, eveniment la care au participat foşti deţinuti politici şi deportaţi bănăţeni. "Se împlinesc 45 de zile de când regele nostru a plecat la cele veşnice, iar noi care suntem foşti deportaţi şi urmaşi ai deportaţilor, la fel ca şi Regele Mihai, care a fost alungat din ţară, cu vagonul păzit de soldaţii înarmaţi cu muniţie de război, aşa cum am fost şi noi, în ziua de Rusalii, în 1951, am fost scoşi din casele noastre şi duşi până la locul de deportare. Dacă ţara noastră ar fi avut un rege, ţara noastră ar fi fost mult mai departe, am fi avut stabilitate şi nu era atâta ură. Regele Mihai fost o fire blândă. Noi suntem convinşi că sufletul Regelui Mihai este lângă noi şi de acolo de sus, ne veghează", a declarat preşedinta Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi în Bărăgan - filiala Caraş-Severin, Cornelia Fetea.
Printre participanţii la comemorare s-a aflat şi ultimul partizan în viaţă din Munţii Banatului, Nicolae Ciurică, din comuna Teregova. Acesta a spus că păstrează şi în ziua de azi, în casa sa, la loc de cinste, portretul Regelui Mihai şi steagul regal. "Regele Mihai a fost un simbol al ţării noastre. Eu, în cei patru ani cât am stat în munţi, cu arma în mână, aveam, în pălărie, tricolorul şi un ban din acela de o sută, cum era atunci, cu Regele Mihai. Îmi pare foarte, foarte rău că acum cei care ne conduc nu ar mai vrea să acorde drepturile pe care ar trebui să le aibă familia regală şi mă refer aici la Palatul Elisabeta. Tot timpul, şi cât am stat în codri şi apoi când îl ascultam la Europa Liberă, am avut nădejde că atunci când va veni, Regele îşi va lua locul lui în ţară, în special atunci când a fost preşedintele României, Emil Constantinescu. Atunci am sperat că în maximum 30 de zile îi va ceda locul, iar România se va numi regat. Toţi au spus că regele a plecat cu averi, cu vagoane de aur, dar oamenii nu ştiu că până şi ţigările i le-a confiscat locotenentul de securitate Alexandru Nicolschi, ajuns mai târziu general", a afirmat Nicolae Ciurică. El a mai spus că a suferit foarte mult, dar degeaba, pentru că "şi în prezent, tot comuniştii conduc România", menţionând totodată că nici până în prezent nu şi-a recuperat dreptul de proprietate al tatălui său. "În schimb, conducătorii noştri au vândut pământul străinilor", a afirmat Ciurică.
Regele Mihai I a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia. A fost înmormântat pe 16 decembrie, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost