Reabilitarea clădirii Prefectura Putna, blocată din cauza contestațiilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Reabilitarea clădirii Prefectura Putna, blocată din cauza contestațiilor
Reabilitarea clădirii Prefectura Putna, blocată din cauza contestațiilor
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    Lucrările de reabilitare la clădirea Prefectura Putna sunt blocate de aproape un an de zile din cauza contestațiilor la procedura de achiziție publică. Consiliul Județean așteaptă acum pronunțarea de la Curtea de Apel Galați pentru a continua lucrările. Directorul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, Romeo Iordache a arătat că restul de lucrări rămase de executat la proiectul de reabilitare a imobilului în care a funcţionat Prefectura Putna au fost scoase la licitație în ianuarie 2017. În prima etapă nu s-a prezentat niciun ofertant, a fost reluată procedura și s-au prezentat doi ofertanți. S-au derulat procedurile de atribuire, a fost stabilit un câștigător iar celălalt operator economic a făcut contestație la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Aici i-a fost respinsă contestația și i s-a dat posibilitatea să meargă mai departe la Curtea de Apel Galați. „Până la această dată nu s-a încheiat contractul de execuție de lucrări, așteptăm pronunțarea de la Curtea de Apel Galați. Din această cauză obiectivul de investiție nu a fost finalizat și nu s-au început lucrările. Exclusiv din cauza chestiunilor de achiziție publică”, a precizat directorul Romeo Iordache la ultima ședință de Consiliu Județean.
    Valoarea lucrărilor de restaurare și consolidare este de aproximativ 4,8 milioane de lei. Conform unei situații prezentate de Consiliul Județean, lucrările la corpul de clădire A sunt realizate în proporție de 87%. La acest corp mai sunt de executat lucrări în valoare de 900 de mii de lei. Ansamblul Prefectura Județului Putna este compus din patru corpuri de clădire la care se va interveni și vor fi executate lucrări de restaurare și refacere. Sunt obiective istorice din categoria monumentelor de clasă A a căror lucrări necesită experiență și materiale speciale. Sunt lucrări de ștucatură, lucrări de ornamente care nu sunt încadrate la categoria de prețuri existente la construcțiile civile. De asemenea, trebuie realizate lucrări de amenajare exterioară pe orizontală, verticală și împrejmuiri, parcări, spații pietonale.
    „Fiind vorba de un monument istoric, activitățile de consolidare și reabilitare se vor realiza cu stricta respectare a prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice și în special ale art. 24 alin. (2) din acest act normativ conform căruia intervențiile care se efectuează asupra monumentelor istorice, altele decât cele de schimbare a funcțiunii sau a destinației, de întreținere sau de reparații curente, indiferent de sursa lor de finanțare și de regimul de proprietate a imobilului, se fac cu specialiști și experți atestați și sub inspecția și controlul propriu ale Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, respectiv ale serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii și Patrimoniului Național“, se arată în documentele de pe SEAP.     Proiectul de modernizare a acestei clădiri de patrimoniu a fost iniţiat şi coordonat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Imobilul „Prefectura judeţului Putna“ a fost construit la începutul secolului XX şi, datorită valorii sale, clădirea a fost inventariată ca monument de arhitectură sub Codul Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice. Destinaţia iniţială a clădirii a fost de palat administrativ, respectiv Prefectură a judeţului Putna, iar după 1945 aici a funcţionat Consiliul Popular Municipal Focşani. Clădirea fostei Prefecturi Putna face parte, împreună cu Teatrul Municipal, biserica Săpunari şi clădirea Camerei de Conturi Vrancea, din situl arhitectural şi istoric „Piaţa Maior Gh. Pastia“. Consiliul Județean Vrancea intenționează ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului în care a funcţionat Prefectura Putna aici să funcționeze Palatul Copiilor din municipiu. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost