REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de bucățele de ananas și Sirop de ananas
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de bucățele de ananas și Sirop de ananas
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de bucățele de ananas și Sirop de ananas
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm, rețetele ''Dulceață de bucățele de ananas'' și ''Sirop de ananas'' care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.


Dulceață de bucățele de ananas
Se ia ananasul după cum va fi mai mare, se curăță pe din afară foarte subțire și se taie în bucățele pătrate. Se înmoaie 1.200 grame de zahăr cu acele curățituri și cu 900 grame de apă, și, împreună cu un albuș de ou, se pune să se topească, stropindu-se asupra clocotelor cu lămâe; apoi se strecoară foarte curat și se pune iar ca să fearbă, legându-se ca trei părți de șerbet; pe urmă se aruncă bucățelele de ananas înăuntru, și se dă foc iute spre a se lega mai tare decât șerbetul, deoarece ananasul și frapele ne înșală. După ce se va fi legat bine, se toarnă în borcane.

Sirop de ananas
Se curăță ananasul de coajă, foarte subțire, și se taie rotund, ca degetul cel mic de gros; pe urmă se pune să fearbă cu 1.200 grame de apă, până ce fiertura ananasului va fi nimerită; atunci acele bucățele se scot și se întind pe sită iar zeama se strecoară prin pâlnie de hârtie sau de pâslă; pe urmă se moaie în apa aceea 1.800 grame de zahăr pisat cu un albuș de ou și punându-se pe foc puțin, se va topi și se va strecura de spumă; după aceasta se va lega cu foc iute cu jumătate lămâe, și după câteva clocote, se lasă să se răcească, turnându-se în sticle bine astupate.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost