REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Charlotă cu fructe și Budincă cu nuci
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Charlotă cu fructe și Budincă cu nuci
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite "tratate" de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm rețetele "Charlotă cu fructe" și "Budincă cu nuci", care au fost publicate în volumul "Dulciuri" (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.

Charlotă cu fructe
Proporții pentru 6 persoane: Blatul: 6 ouă, 150 gr. zahăr, 150 gr. făină, vanilie. Charlota: 150 gr. zahăr, 2 dl. lapte, 3 foi și jumătate de gelatină, 4 ouă, vanilie, 250 gr. fragi, 250 gr. frișcă.
Se face blatul de tort cu zahăr, făină și vanilie. De altă parte se face charlota de fructe (parte din fragi), fierbându-se zahărul, laptele, gelatina, ouăle, vanilia, apoi se adaugă fragii și frișca bătută și se ornează straturi alternative de charlotă și blat, dându-i forma și înălțimea unui tort; pe margini se barotează cu biscuiți de șampanie tocați și se ornează cu frișcă bătută.

Budincă cu nuci
Proporții: 150 gr. nuci, 2 dl. și jumătate de lapte, vanilie, 60 gr. unt, 60 gr. făină, 80 gr. zahăr, 4 gălbenușe, 3 albușe, o duzină nuci, 250 gr. cremă de vanilie.
Se curăță și se pisează miejii de nucă, se pun în lapte fierbinte vanilat, se varsă acest lapte fără să se strecoare peste untul amestecat cu făina, se adaugă la cocă zahărul, gălbenușele, nu pe foc însă și apoi albușele în zăpadă, totodată cu albușele se amestecă încă o duzină de nuci pisate, formând o compoziție groasă, apoi se varsă această compoziției într'o formă unsă cu unt și cu zahăr, se fierbe în bain-marie la un cuptor destul de fierbinte timp de 35-40 de minute. Se servește caldă stropită cu cremă de vanilie, la care se adaugă nuci pisate.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost