Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, exemplu la nivel național
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, exemplu la nivel național
Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, exemplu la nivel național
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a organizat o conferință de presă în care a prezentat gradul de absorție a fondurilor europene pentru proiectele finanțate pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), context în care a arătat că un astfel de proiect este Vranceaqua etapa a II-a, derulat de administrația județeană, în valoare de 248 de milioane de euro. Ministrul a precizat că proiectul derulat de administrația județeană din Vrancea se află deja în curs de implementare. „Avem în vedere nevoia de a asigura populaţia cu servicii de apă şi canalizare, extinderea sistemelor de apă şi canalizare, ca proiecte noi în judeţele Galaţi, Vrancea, Alba şi în Valea Jiului. Acestea sunt proiecte în implementare“, a spus Rovana Plumb. Aceasta a precizat că obiectivul României, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, este să ajungă la 1,9 miliarde de euro, până la sfârşitul acestui an, iar până pe 30 iunie să lanseze şi restul de linii de finanţare, echivalentul a 19% din total alocare pe POIM.
    Vă reamintim că, pe data de 3 mai a.c., președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat la semnarea primelor contracte de lucrări din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea - Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractele de lucrări au fost semnate de directorul CUP, Gheorghe Vasilescu și reprezentanții asocierilor de firme care vor realiza investițiile. Lucrările din cadrul acestui proiect se vor derula în perioada 2018-2022, în 38 de localităţi din Vrancea cu peste 200 mii de locuitori în total. Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate. În total, Compania de Utilități Publice SA Focșani a scos la licitație zece contracte subsecvente proiectului Vranceaqua.
    Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă din județ. „Am pus la punct, împreună cu Compania de Utilități Publice, programul Vranceaqua, cum îl numim noi. Prima etapă a acestui program, în valoare de 100 milioane euro, a fost finalizată. A fost finalizat cu succes, în ciuda afirmațiilor unora sau altora dintre cârcotași. Etapa întâi a constat în lucrări de anvergură la nivelul municipiului Focșani, comunelor Golești, Cîmpineanca, municipiului Adjud, orașelor Panciu, Odobești și Mărășești. Lucrările au constat în alimentări de apă și canalizare, inclusiv cinci stații de epurare absolut noi. Beneficiarii acestei prime etape sunt 130 mii de persoane din Vrancea. Aceștia beneficiază în acest moment de cele mai bune servicii de apă și canalizare la nivelul județului Vrancea”, a spus președintele Consiliului Județean.     Marian Oprișan a adăugat că, împreună cu directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu, au fost făcute toate eforturile pentru a finanța etapa a doua a proiectului Vranceaqua prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Iată că proiectele pe care le-am anunțat cu ani în urmă încep să devină realitate și prin aceasta dorim să creștem calitatea vieții vrâncenilor. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării. Sunt primele contracte de lucrări care sunt semnate în România în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
    În cifre, proiectul Vranceaqua, etapa a doua, înseamnă 162 kilometri aducțiuni de apă, lucrări de extindere și reabilitare la 20 surse de apă, 14 stații de tratare a apei, 46 rezervoare de înmagazinare a apei, 15 stații de pompare și 109 kilometri rețele de distribuție. La sistemul de canalizare vor fi lucrări la 256 kilometri rețele, 70 stații pompare ape uzate, 113 kilometri rețele de refulare și 3 stații de epurare, din care două sunt noi. O noutate față de prima etapă a programului este termenul de garanție mai mare impus constructorilor. Directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, a arătat că pentru investițiile de acum este stabilită o perioadă de garanție de 36 luni, față de 12 luni. Această modificare a fost impusă deoarece s-a constatat că este nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru tasarea carosabilului și a da posibilitatea firmelor să respecte normele tehnice.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost