Proiectul fostei Case a Căsătoriilor revine la Consiliul Local Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Proiectul fostei Case a Căsătoriilor revine la Consiliul Local Focșani
Proiectul fostei Case a Căsătoriilor revine la Consiliul Local Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Consilierii locali focșăneni vor rediscuta, la ședința de joi, 19 aprilie, proiectul clădirii care va fi ridicată pe locul fostei Case a Căsătoriilor din municipiu. Planurile viitoarei clădiri arată că va fi păstrată arhitectura vechii clădiri iar aici va funcționa un cabinet notarial. Singura problemă este cu terenul aferent clădirii. La acest moment, așa cum a rezultat în urma retrocedării, proprietatea se suprapune cu câteva alei din părculeț, o zonă tranzitată de cei care vin dinspre Catedrala Catolică spre Piața Moldovei. Pentru a nu bloca aceste alei, notarul Cătălin Vrabie, care a cumpărat proprietatea, a propus modificarea limitelor acesteia astfel încât aleile să rămână în proprietatea municipalității. Intenția a făcut obiectul unui proiect de hotărâre care prevedea ca notarul să cedeze terenul din fața imobilului și să primească, în schimb, aceeași suprafață de teren în lateralul clădirii. Singurii care s-au opus au fost consilierii liberali care nu l-au votat pentru că nu s-au lămurit despre ce este vorba în proiect.
    Proprietarul terenului a arătat că proiectul este în avantajul municipalității și al locuitorilor din zonă. Pe de o parte, se asigură accesul pe aleile din părculeț dar vor fi create și locuri de parcare pentru cetățenii care stau la blocuri. „Prin acest “schimb” de suprafețe, s-ar fi eliberat aleile despre care vorbeam mai sus și s-ar fi creat 5-6 locuri de parcare în spatele actualei construcții, care puteau fi puse la dispoziția locuitorilor de la blocul vecin, locuitori care în acest moment parchează mașinile înghesuite pe un spațiu verde. (bun… nu mai e demult spațiu verde, ci un noroi permanent când plouă și praf când e uscat). Nu mă întrebați de ce consilierii PNL nu au fost de acord, pentru că pur și simplu nu am înțeles. Nu au avut nimic de obiectat la propunerea mea, însă la final, în momentul votului, nu au aprobat, deși toți ceilalți consilieri locali, indiferent de culoarea politică, au înțeles beneficiile unei asemenea propuneri și au votat pentru. E dreptul lor să voteze cum le dictează conștiința, însă eu consider că în acest caz nu au fost obiectivi și nu au respectat jurământul depus la începutul mandatului, acela de a fi în slujba cetățeanului. Așa cum le-am spus și consilierilor locali din grupul PNL, această construcție se va realiza oricum, cu sau fără acceptul lor privind modificarea limitelor, dar cred că era mai util pentru municipalitate dacă acceptau propunerea mea”, a scris notarul Cătălin Vrabie într-o postare pe facebook.
    Clădirea unde a funcționat fosta Casă a Căsătoriilor a fost cumpărată de notarul public de la proprietarul căruia îi fusese retrocedat imobilul de către municipalitate. Imobilul a aparținut soților Dobrescu în perioada interbelică, aceștia au fost expropriați de regimul comunist iar clădirea nu a fost niciodată monument istoric și, în urma expertizei tehnice, a fost emisă soluția demolării clădirii care nu avea structură de beton, fiind realizată doar din cărămidă. Expertiza a arătat că este mai ieftină construirea unei clădiri decât reabilitarea vechiului imobil.

Bani pentru elevii care merg la Concursul American Computer Science League

    Ședința ordinară de joi, 19 aprilie, are pe ordinea de zi alocarea mai multe sume de bani către biserici, unități școlare, Consiliul Local al tinerilor Focșani. Consilierii locali vor discuta aprobarea alocării sumei de 27 mii lei din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2018 Colegiului Național Unirea Focșani în vederea participării unui grup de elevi la Concursul de Informatică American Computer Science League, care va avea loc în luna mai 2018. Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea alocării sumei de 20 mii lei din bugetul local tot Colegiului Național Unirea Focșani pentru derularea proiectului educațional „România 100: frumuseți naturale – valori naționale”. Un alt proiect se referă la alocarea sumei de 4,92 mii lei din bugetul local pentru Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focșani pentru organizarea Concursului Județean de Matematică – Informatică MIR, pentru elevii din mediul rural. De asemenea, Consiliul Local al Tinerilor Focșani ar urma să primească trei mii lei pentru derularea proiectului „Training de dezvoltare personală pentru elevi”.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost