Proiectul de buget al orașului Panciu, supus dezbaterii publice
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Proiectul de buget al orașului Panciu, supus dezbaterii publice
Proiectul de buget al orașului Panciu, supus dezbaterii publice
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Primăria Orașului Panciu a lansat în spațiul public proiectul Bugetului local de venituri și cheltuieli pe anul 2018. Documentul poate fi consultat de orice persoană interesată atât pe pagina de internet a instituției, www.primaria-panciu.ro, precum și la sediul Palatului Administrativ, din strada Titu Maiorescu nr. 15. Proiectul de buget urmează să fie supus dezbaterii publice luni, 12 februarie 2018, începând cu ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Panciu.
    Potrivit proiectului,  sumele estimate pentru bugetul pe 2018 sunt: 24.973,90 mii lei, la partea de venituri, repartizate după cum urmează: Secțiunea de funcționare: 16.190,70 mii lei;     - Secțiunea de dezvoltare: 8.783,20 mii lei. Bugetul de cheltuieli are o valoare estimată de 25.030,93 mii lei, la partea de cheltuieli, repartizate după cum urmează: Secțiunea de funcționare: 16.223,77 lei; Secțiunea de dezvoltare: 8.807,16 mii lei.
    Excedentul la Secțiunea de funcționare este de 33,08 mii lei și excedentul la Secțiunea de dezvoltare este de 23,96 mii lei. „În 2018, Primăria Orașului Panciu își va desfășura în condiții optime activitatea și va continua investițiile începute în anii anteriori. Mai mult decât atât, avem în vedere proiecte noi, pentru care vom accesa axele prioritare corespunzătoare Programului Operațional Regional 2014-2020“, a declarat primarul Iulian Nica.
    Edilul-șef afirmă că, în proiectul de buget pe anul 2018, sunt prevăzute sumele necesare pentru asigurarea salariilor din administrație și pentru funcționarea instituțiilor subordonate: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan“, Centrul Social de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți. „De asemenea, în bugetul pe 2018 am prevăzut, la partea de funcționare, bani pentru Liceul Teoretic «Ioan Slavici», Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» și Spitalul Orășenesc. Prin bugetul local va fi susținut, în continuare, transportul școlar, pentru ca elevii să ajungă la timp și în siguranță la cursuri. Totodată, în buget sunt cuprinse fonduri pentru desfășurarea activităților anuale - dezinsecție, deratizare, dezinfecție, deszăpezire; pentru iluminat și energie termică instituții publice, pentru lucrările desfășurate prin intermediul DUSPI SERV PANCIU, precum și pentru plata iluminatului public unde, în luna decembrie 2017, s-a reușit achitarea tuturor facturilor restante din anii anteriori. Nu în ultimul rând, în 2018, Primăria Orașului Panciu va sprijini, prin sumele alocate, și activitățile culturale, religioase și sportive“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Mai multe investiții vor fi derulate anul acesta în Panciu

    Pentru acest an, administrația locală a prevăzut în buget sume importante pentru continuarea următoarelor investiții: Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu; Ansamblul de locuințe sociale D+P+2E+M, 4 tronsoane, însumând 61 u.l., Bd. Independenței nr. 6-8; Ansamblul de locuințe sociale D+P+2E+M, 2 tronsoane, însumând 32 u.l., Bd. Independenței nr. 6-8; Reabilitarea termică a blocurilor de lcouințe, etapa a V-a, 37 de blocuri; Extindere rețea distribuție gaze naturale - etapa a II-a; Alimentare cu gaze naturale la Sala de Sport 150 de locuri; Executarea lucrărilor de alimentare cu gaze naturale, instalații de utilizare și instalații termice la obiective publice din orașul Panciu; Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii, oraș Panciu; Creșa „Casa Piticilor“, Grădinița Crucea de Sus, Panciu.
    Pe lista investițiilor noi, care se vor realiza cu bani din bugetul local, au fost incluse: Reparații capitale, împrejmuire alei și parcări la Spitalul Orășenesc Panciu;
Modernizarea drumurilor de interes local în cartierul Dumbrava, Orașul Panciu, etapa a II-a; Refacerea cadrului natural după terminarea lucrărilor la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan“ Panciu; Extindere rețea gaze naturale în orașul Panciu, etapa a III-a. „Anul acesta, în buget au fost incluse și fonduri pentru întocmirea studiilor de fezabilitate și scrierii de proiecte ce vor fi depuse la finanțare în cadrul POR 2014-2020. Este vorba despre următoarele obiective de investiții: Modernizarea și dotarea Grădinței Nr. 1 Panciu, în cadrul proiectului Educație timpurie - Proiect pentru modernizarea și dotarea infrastructurii de educație preșcolară din orașul Panciu; Educație și formare - Proiect pentru extinderea și dotarea infrastructurii educaționale pentru învățământul general obligatoriu din orașul Panciu; Panciu Profesional - Proiect pentru modernizarea, extinderea și dotarea Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu; CASA PITICILOR - Proiect pentru modernizarea și dotarea infrastructurii de educație antepreșcolară din orașul Panciu; Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public stradal din orașul Panciu. Toate aceste proiecte vor fi depuse la finanțare până la sfârșitul lunii februarie 2018“, a declarat primarul Iulian Nica.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Social

AU SOSIT BILETELE DE TRATAMENT pentru asigurați și pensionari, acordate prin Casa Județeană de Pensii
    Pensionarii și asigurații din județul nostru care doresc să beneficieze de tratamente balneare într-una din stațiune baneoclimaterice din țară, își pot pregăti bagajele, deoarece primele astfel de bilete au fost repartizate de Casa Naţională de Pensii Publice către Casa Judeţeana de Pensii Vrancea.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost