Profesorii vrânceni așteaptă precizări în legătură cu auxiliarele didactice
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Profesorii vrânceni așteaptă precizări în legătură cu auxiliarele didactice
Profesorii vrânceni așteaptă precizări în legătură cu auxiliarele didactice
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a decis să anuleze toate  avizele acordate de minister, începând cu anul 2002, pentru auxiliarele didactice, auxiliarele curriculare și mijloacele de învățământ. „Am trimis adresa de la minister, cu privire la decizia luată de ministrul Educației, în toate unitățile de învățământ. Așteptăm precizările Ministerului Educației în legătură cu ce se va întâmpla cu aceste auxiliare”, ne-a declarat inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru.
Anularea avizelor s-a făcut prin ordin de ministru. „Am analizat prevederile legislative în materie de avizare a acestor materiale didactice auxiliare și am constatat cu surprindere că ordinul de ministru nr. 4916/2002, care aproba metodologia de avizare nu a fost actualizat, deși Legea educației naționale a apărut în 2011. Prin urmare, am emis un ordin care anulează actul normativ din 2002, astfel că toate auxiliarele didactice existente la ora actuală nu mai sunt valabile“, a declarat ministrul Liviu-Marian Pop.
 Acesta a trimis Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea nota prin care se comunică faptul că avizul pentru toate auxiliarele a fost anulat și că ministrul a numit deja o comisie care, în termen de 30 de zile, va propune un proiect de metodologie privind elaborarea, evaluarea, avizarea, aprobarea și utilizarea auxiliarelor didactice, auxiliarelor curriculare și a mijloacelor de învățământ. Comisia este formată din doi secretari de stat, directorul Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), doi reprezentanți ai federațiilor sindicale din învățământul preuniversitar, un reprezentant al Consiliului Național al Elevilor și un reprezentant al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Inspectoratul Școlar Vrancea (ISJ) a trimis deja adresa către toate unitățile de învățământ din județ pentru a anunța decizia ministrului Liviu Pop.
În ceea ce privește utilizarea auxiliarelor didactice, elaborate în acord cu noile reglementări și programe școlare aprobate de MEN, ministrul a precizat următoarele: „De acum înainte, un astfel de material auxiliar va putea fi folosit la clasă doar dacă învățătorul sau profesorul înaintează o propunere în acest sens către consiliul profesoral al unității școlare, iar acesta o aprobă, având avizul conform al inspectoratului școlar județean și al asociației de părinți din școală“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.
Concomitent, Ministerul Educației Naționale va modifica Hotărârea de Guvern privind organizarea și funcționarea Centrului Național de Evaluare și Examinare, astfel încât procedurile de evaluare să fie preluate de această instituție.
 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Doamna ziarist ,credeti ca daca stergeti comentariile se va intelege altceva din articol ? Ehe , tupeul e mare ,restul e multe si e grele .

    DE eba tuta, postat pe 12-08-2017, la 16:15

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL
47
8
35
18
26
2

Extragerea noroc:  0633869

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Mașina fostului șef de post de la Nereju, Fănuță Lazăr, incendiată în Focșani; o echipă de criminaliști de la IGPR va investiga cazul
    Un autoturism de teren Audi Q7 a ars, duminică dimineața, în municipiul Focșani. Autoturismul aparține fostului șef de post din Nereju, Fănuță Lazăr. Incendiul a fost sesizat în jurul orei 4 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat pompierii pentru a stinge focul.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost