Profesoara de franceză de la Golești, căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă, a contestat decizia la IȘJ
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Profesoara de franceză de la Golești, căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă, a contestat decizia la IȘJ
Profesoara de franceză de la Golești, căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă, a contestat decizia la IȘJ
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Profesoara de limba franceză de la Școala Golești, căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare, de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ, a contestat decizia la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ). Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar general, Dorin Cristea, IȘJ va întruni comisia de disciplină, care va analiza dosarul cadrului didactic și va oferi o soluție. Potrivit legii, Comisia de disciplină a IȘJ poate menține decizia CA al școlii din Golești, o poate diminua, dar nu poate emite sancțiuni mai mari decât cele luate de Consiliul de Administrație al unității de învățământ Golești.
Trebuie spus că decizia luată de profesoara de franceză, de a contesta la IȘJ soluția de desfacere a contractului de muncă, era obligatorile pentru cazul în care aceasta s-ar decide să apeleze la instanța de judecată, instituție care va avea ultimul cuvânt în acest caz. ”IȘJ Vrancea a primit contestația depusă de doamna profesoară împotriva deciziei nr.139/27 decembrie 2017 prin care Școala Gimnazială Golești a dispus încetarea contractului individual de muncă nr 432/4.X.2005. Doamna profesoară solicită anularea acelei decizii, reintegrarea în funcția deținută anterior concedierii, precum și obligarea angajatorului la plata unei despăgubiri. Colegiul de disciplină din cadrul IȘJ Vrancea va analiza cu mare atenție toate documentele și toate probele și va da un răspuns în conformitate cu prevederile legale”, ne-a declarat profesorul Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct.

Contractul de muncă, desfăcut pentru a doua oară 

Reamintim faptul că profesoara de franceză a fost sancționată disciplinar după ce a fost acuzată de o colegă, profesoară de limba și literatura română, că ar fi împins-o în tocul unei uși și s-a lovit la mână. Incidentul a avut loc chiar la începutul anului școlar 2017-2018, în luna septembrie. În acest sens există și o plângere penală privind comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe, aflată în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. Ca urmare a acestei plângeri, dar și a altor probleme privind comportamentul profesoarei, Comisia de disciplină de la nivelul Școlii Golești a propus desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Agresiunea a avut loc chiar în fața elevilor de la clasa a VI-a, care au povestit că profesoara o aștepta pe colega ei, pe care a lovit-o cu ușa.
Incidentul din septembrie 2017 nu este singurul conflict în care a fost implicată profesoara de franceză, cum nici desfacerea contractului de muncă din motive disciplinare nu este o noutate pentru aceasta. Menționăm că, în 2007, Școala Golești a sancționat-o pe profesoara în cauză cu desfacerea contractului de muncă tot din motive disciplinare. Decizia de sancționare a fost atacată atunci la Tribunalul Vrancea care, în luna ianuarie 2008, a admis cererea și a dispus ca profesoara să revină la catedră. ”Admite contestaţia. Anulează decizia nr.3/2007 emisă de Şcoala cu cl. I-VIII Goleşti şi dispune restituirea sumelor de bani reţinute în baza acestei decizii. Definitivă şi executorie”, se preciza în sentința Tribunalului Vrancea din 2008. Cu decizia instanței în mâini, profesoara de franceză a revenit la catedră, la școala care i-a desfăcut contractul de muncă.
Profesoara mai predă și la școala din Popești și acolo fiind reclamată de colegi, mai exact în 2013. Numele profesoarei de franceză a fost vehiculat, la finalul anului trecut, pentru a ocupa temporar postul unei profesoare de limba franceză de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, care a intrat în concediu de creștere a copilului. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Social

Adevăruri ȘOCANTE spuse de medicul Cătălin Groza despre educația sexuală. „Profesorului de Biologie îi este rușine să vorbească despre ciclul menstrual sau despre sarcină“
    În anul 2017, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani  au fost abandonați 19 copii. 17 dintre aceștia au fost abandonați în secția nou-născuți (15 au ajuns la asistent maternal în regim de urgență și doi în centre maternale), alți doi copii cu handicap au fost abandonați în secția pediatrie.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost