Producțiile record din 2017 au crescut normele de venit din agricultură
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Producțiile record din 2017 au crescut normele de venit din agricultură
Producțiile record din 2017 au crescut normele de venit din agricultură
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Recoltele agricole foarte bune de anul trecut au crescut normele de venit la mai multe produse vegetale care sunt obținute în Vrancea. Propunerile de norme de venit au fost discutate cu reprezentanții fermierilor, ai primăriilor de comune în cadrul unei ședințe organizate la Direcția Agricolă și urmează să fie transmisă către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea. Au fost prezenți la ședință președintele filialei Vrancea a Asociației Comunelor din România, primarul Ștefan Moscu, președintele Federației Viticultorul, Toader Manole, de la Asociația Crescătorilor de Bovine, de la Asociația Plaiurile Țifeștiului, de la Clubul Podgorenilor dar și simpli fermieri. Dacă propunerile de norme de venit sunt mai mari la majoritatea produselor, se îngistrează și scăderi la cele pentru pomi fructiferi, arbuști. Reprezentanții Direcției Agricole au arătat că propunerile de norme se bazează chiar pe declarațiile depuse de fermieri în ceea ce privește producțiile obținute anul trecut, se ține cont de cheltuielile cu înființarea culturilor și tratamentele aplicate de fermieri. „Până la data de 15 ianuarie este termenul pentru transmiterea propunerilor normelor de venit către Finanțe”, a spus directorul Direcției Agricole, Ticu Constandache (FOTO).
    Propunerile de norme de venit pentru 2018 sunt de 207 lei/hectar-cereale, 1756 lei/hectar-cartofi, 700 lei/hectar-legume în câmp, 1882 lei/hectar-legume spaţii protejate, 517 lei/hectar-pomi fructiferi, 655 lei/hectar - plante oleaginoase, 394 lei/hectar-vie, 738 lei/hectar-arbuşti, 13035 lei/hectar – flori şi plante ornamentale. Normele de venit se calculează pentru suprafeţele de teren care depăşesc limitele neimpozabile stabilite pentru fiecare cultură în parte. La animale, propunerile sunt mai mari cu câțiva lei decât anul trecut, cu excepția bivolițelor. Astfel, propunerile sunt bovine-162 lei (venitul este neimpozabil pentru primele două animale), ovine/caprine- 20 lei (venitul este neimpozabil pentru primele 50 de animale), porci-19 lei (venitul este neimpozabil pentru primele şase animale), păsări curte-4 lei (venitul este neimpozabile pentru primele 100 de animale), albine - 12 lei (pentru ceea ce depășește 75 familii albine). La normele de venit se calculează impozitul pe venit și contribuția la sănătate.
    De menționat că, dacă au culturile calamitate din cauza fenomenelor naturale extreme precum grindina, fermierii pot obţine reducerea sumelor care trebuie plătite ca impozit. Acest lucru se poate face însă numai dacă este respectată procedura. Astfel, în primul rând, fermierul trebuie să anunţe la primărie că a avut cultura calamitată şi să ceară evaluarea pagubelor. Această sesizare trebuie făcută în termen de cel mult 72 de ore şi nu la câteva săptămâni de la producerea evenimentului. Ulterior se constituie o comisie formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii, printre care Direcţia Agricolă, APIA, ANAF, care verifică gradul de calamitate al culturilor agricole respective. Dacă procentul este mai mare de 30% se consideră că această cultură este calamitată iar fermierul poate beneficia de scutirea normei de venit. Ulterior stabilirii normelor, propunerile vor fi transmise la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, urmând să fie folosite la calcularea impozitului pe veniturile din agricultură ale persoanelor fizice. Procedura a fost introdusă după 2013, când s-au folosit norme de venit valabile la nivel naţional.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost