Procesul taximetriştilor suspendat de judecători
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Procesul taximetriştilor suspendat de judecători
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Magistraţii Tribunalului Vrancea au fost nevoiţi să suspende procesul în care Camera taximetriştilor cerea anularea hotărîrii de Consiliu Local Focşani, prin care numărul maxim de autorizaţii ce pot fi emise de Primărie a fost majorat de la 500 la 1.000. Avocatul Camerei taximetriştilor nu s-a prezentat la proces nici la termenul de ieri, astfel că instanţa a decis suspendarea procesului. Aproximativ 20 de taximetrişti independenţi au formulat cerere de intervenţie în interesul Consiliului Local Focşani. Ei susţin că „sînt neîndreptăţiţi din cauza nepunerii în aplicare a hotărîrii de Consiliu Local“ şi că le „este vătămat dreptul de a munci“. De asemenea, taximetriştii independenţi au precizat că patronii firmelor de taxi le-au luat autorizaţiile, iar pînă la soluţionarea definitivă a procesului „stăm şi murim de foame în timp ce patronii cîştigă bani frumoşi“. Noua lege a taximetriei limitează numărul de autorizaţii de taxi, în cazul municipiului Focşani la 401. Reprezentanţii Primăriei au anunţat că vor să atace legea taximetriei la Curtea Constituţională. În opinia reprezentanţilor administraţiei locale, articolul 16, alineat 4 din Legea 265/ 2007, încalcă prevederile Constituţiei României şi unele regulamente ale Uniunii Europene. „Este ca şi cum cineva ar propune limitarea numărului de farmacii, restaurante, biserici sau perechi de pantofi dintr-o casă. În prezent, piaţa taximetriei este închisă, oamenii nu mai au nici un drept să presteze astfel de activităţi deoarece ramura este deja acaparată. Cei care au avut autorizaţii închi-riate au fost aruncaţi în stradă, iar acum mor de foame. O consecinţă a închiderii pieţei taximetriei este creşterea tarifelor, în detrimentul consumatorilor“, a spus viceprimarul George Mardare.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost