Procesiune de Florii, la Buzău şi Focşani
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Procesiune de Florii, la Buzău şi Focşani
Procesiune de Florii, la Buzău şi Focşani
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, se va desfăşura tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.
În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 16:30, în Parcul Crâng (lângă biserica Sfânta Filofteia), cu citirea rugăciunii de binecuvântare a stâlpărilor. Credincioșii – purtând în mâini ramuri de salcie – vor pleca în procesiune pe următorul traseu: Parcul Crâng → Bd. Nicolae Bălcescu → Bd. Unirii → Str. Obor → Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului. În cadrul procesiunii, vor avea loc două opriri: la biserica Sfântul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Copiilor Sfântul Sava (Bd. Unirii), unde vor fi rostite rugăciuni. Toţi participanții vor fi întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învăţătură. În continuare, ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși, în locașul de cult, Vecernia Floriilor. La final, în aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.
    La Focșani, procesiunea de Florii va avea, și în acest an, două puncte de plecare: biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe Bd. Independenței (ora 17:30) și biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud (ora 17:00). Credincioșii sunt așteptați la cele două locașuri de cult, de unde vor porni în procesiune până la biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piața Unirii, făcând scurte popasuri la bisericile situate pe traseu.
    Începând cu orele 16:00-16:30, la bisericile aflate în punctele de plecare ale procesiunii și la cele de pe traseu, va fi oficiată slujba Vecerniei, cu participarea preoților din municipiul Focșani și din județ. La biserica din Piața Unirii, Vecernia cu Litie va începe la ora 17:00 și va fi săvârșită de un sobor de slujitori, în frunte cu Pr. Cons. Ioan Șolea, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian. Procesiunea se va încheia cu sfințirea icoanei praznicului și cu citirea rugăciunii de binecuvântare a pelerinilor, în fața bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. În ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 9 aprilie 2017, ora 09:00, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va săvârși Sfânta Liturghie, în biserica din Piața Unirii.

                Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei


 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Cum de nu se mai pleaca de la "preasfintitul"Rauta ??? Daca se straduieste un pic aduna numai el de un pelerinaj....la cate "dame cunoaste" !!!

  DE sobor, postat pe 05-04-2017, la 14:56

 • CARE TRADITIE? IPS DE CE NU SI MISCA FIZICUL?II EFRICA DE OUA?....VAI DE NOI

  DE DAN, postat pe 05-04-2017, la 20:13

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost