Primul cerc pedagogic din acest an școlar va fi în noiembrie, la toate materiile; următorul, în aprilie 2018
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primul cerc pedagogic din acest an școlar va fi în noiembrie, la toate materiile; următorul, în aprilie 2018
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi


Primul cerc pedagogic din anul școlar 2017-2018 va avea loc luni, 13 noiembrie, la toate materiile. Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ) a luat decizia ca cercul școlar să fie organizat în zile de lucru deoarece dascălii și-au manifestat nemulțumirea față de faptul că activitățile specifice cercurilor pedagogice au avut loc, anul trecut, în zile libere. Prin această decizie, practic se revine la situația anterioară, când activitățile metodice erau programate, după cum este și firesc, în zilele lucrătoare.
De altfel, reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea au înaintat un memoriu la IȘJ, în anul școlar trecut, în care arătau că 93% din personalul didactic dorește ca la sfârșit de săptămână să aibă posibilitatea să își gestioneze activitățile în conformitate cu propria voință. Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru, prezența cadrelor didactice la activitățile din aceste zile este absolut obligatorie, iar cei care vor lipsi nu vor fi plătiți pentru ziua respectivă. ”Toate cercurile pedagogice vor avea loc, la toate disciplinele, pe 13 noiembrie, pentru că s-a ținut cont de solicitările partenerilor noștri sociali. SLI a cerut ca aceste cercuri să nu mai aibă loc în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătorile legale. Am discutat cu colegii din IȘJ și am stabilit ca pe 13 noiembrie să aibă loc cercul pedagogic din semestrul I, iar vineri, 20 aprilie, să fie cercul pedagogic din semestrul II. De asemenea, am mai stabilit cu domnii inspectori ca responsabilii de cerc să prezinte o situație clară cu cei care participă la aceste activități. Prezența este obligatorie, iar cine va dori să stea acasă, nu va fi plătit pentru ziua respectivă”, ne-a declarat profesorul Aurel Șelaru.
Cercurile pedagogice au loc semestrial și presupun activități care suscită interes pentru cadrele didactice. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL30
10
11
45
15
37

Extragerea noroc:  6450416

Harta Focsani
   

Actualitatea

Primarul Misăilă vrea să afle opinia focșănenilor despre TAXA DE HABITAT
În urma comentariilor vehemente cu privire la proiectul privind taxa de habitat, apărute în diverse medii și provocate în special de activiștii PNL-iști, ar trebui să ne amintim cu toții că în anul 2006, guvernul PNL-PD-UDMR promova în Parlament Legea 101, privind serviciul de salubrizare a localităților.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost