Primarul Misăilă convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani la 7.30 dimineața
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primarul Misăilă convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani la 7.30 dimineața
Primarul Misăilă convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani la 7.30 dimineața
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

CONVOCARE PUBLICĂ
    Prin prezenta, anunțăm în mod public convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Focșani pentru data de 21 noiembrie 2017, ora 7.30. Pe ordinea de zi sunt proiectele care nu au primit votul de 2/3 la ședința extraordinară din 10 noiembrie, din cauza absenței consilierilor locali PNL. Drept pentru care considerăm că este indicat să enumerăm câteva din proiectele pe care opinia publică, dar și consilierii locali, trebuie să le cunoască dinainte.
    Susținerea ședinței se impune ca urmare a faptului că avem pe ordinea de zi un proiect de acordare a repartițiilor de locuințe sociale pentru 100 de familii, care altfel riscă să intre în iarnă fără un acoperiș deasupra capului. Culmea e că acest proiect, care a picat data trecută tocmai din cauza absenței consilierilor PNL, a fost inițiat și de aceștia, dar probabil că la ultima sedință au considerat că nu mai merită să acorde acestor oameni șansa la o viață mai bună. Totodată, menționăm faptul că toate aceste familii sunt dintre cele care se înscriu în noile prevederi privind acordarea unor locuințe sociale ce aparțin Primăriei Municipiului Focșani. Astfel, niciuna dintre aceste familii nu înregistrează datorii la bugetul local și la furnizorii de utilități publice. Mai mult decât atât, dintre acestea, 45 de familii nu au mai beneficiat până în prezent de vreo altă locuință din partea statului.
    Un alt proiect de maximă urgență este cel care se referă la Reabilitarea Sistemului de termoficare, etapa a II-a, care vizează realizarea următoarelor investiții:
- Reabilitare rețele termice de transport – 2.807 km traseu (reprezentând 5.614 km de conducte de rețea termică primară).
- Reabilitare rețele termice de distribuție – 10.977 km traseu (reprezentând 43.908 km conducte de rețea termică secundară).
- Reabilitarea a 9 puncte termice.
    Lungimea totală a traseului reabilitat este de 13.784 km (rețea totală - 49.522 km), valoarea totală a proiectului fiind de 70.030.293 lei. Odată finalizat, acest proiect va aduce o serie de avantaje, pentru că investiția în rețele va conduce, prin reducerea pierderilor în rețele, la reducerea consumului de combustibil și apa de adaos, de aceea fiind considerată o investiție și în eficiența energetică. În același timp, ca efect al reducerii consumului de combustibil, se va reduce și cantitatea de CO2 evacuată în aer.
Apoi vorbim de scăderea cheltuielilor pentru intervenții pe rețele și a duratei întreruperilor în furnizarea energiei termice datorită monitorizării conductelor, precum și de îmbunătățirea calităţii serviciului de alimentare cu căldură și apă caldă, ca urmare a montării conductelor de recirculație a apei calde și a echipamentelor de reglaj a cantităţii de căldură necesare pentru încălzire. Toate acestea vor duce la o creștere a eficienței sistemului de transport și distribuție a energiei termice și, automat, se va înregistra și o creștere a cererii de apartamente conectate la sistemul centralizat de alimentare cu căldura, ceea ce va duce la o creștere a valorii acestora. Astfel, populația va fi dispusă să renunțe la vechile sisteme de încălzire care presupun un grad redus de confort și costuri suplimentare cu întreținerea, reparațiile si alimentarea cu combustibil în schimbul achiziționării unui apartament mai scump dar confortabil din punct de vedere termic.
    Iată doar câteva dintre avantajele generate de acest proiect, care trebuie votat cu 2/3, așa cum cer procedurile. Vreau să fie cât se poate de clar pentru toată lumea că neaprobarea acestui proiect va face ca Primăria Municipiului Focșani să piardă o finanțare europeană în valoare de aproximativ 16 milioane de euro.
    Solicităm consilierilor locali PNL să dea dovadă de responsabilitate și maturitate politică și să nu pună în pericol un asemenea proiect de maximă importanță pentru cetățenii Municipiului Focșani.
    Doamnelor și domnilor consilieri locali PNL, vă adresăm în mod public invitația de a participa la această ședință extraordinară și sperăm că prezența dumneavoastră va confirma faptul că ați înțeles în sfârșit că focșănenii v-au ales să le reprezentați interesele și nicidecum să răspundeți unor ordine de partid care pun în pericol un astfel de proiect și toate avantajele pe care acesta le-ar aduce comunității noastre.

PRIMAR
CRISTI VALENTIN MISĂILĂ


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost