Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, și-a serbat ieri ziua de naștere

0
1502


Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, care este și președintele Asociației Comunelor din România (ACoR) filiala Vrancea, și-a serbat ieri ziua de naștere. El a împlinit 57 de ani. Alături de edil s-au aflat membrii familiei, prieteni, colegii de la Primăria Cîrligele, dar și locuitori ai comunei care au ținut să-i transmită un sincer „La mulți ani!”. „Aniversările sunt prilejuri fericite de sărbătoare, aduc apropiere între oameni și reprezintă timpul pentru bilanțuri care să marcheze reușitele și realizările pe toate planurile vieții. Astăzi (ieri-n.r.), domnul primar Stefan Moscu se află la ceas aniversar. Cu această ocazie, întregul personal al Primăriei Cîrligele vă adresează cele mai sincere felicitări și urări de bine. Vă dorim sănătate, răbdare și curaj, putere de muncă și să vă bucurați în continuare de cele mai frumoase realizări personale și profesionale, alături de familie, prieteni și cîrligenii dumneavoastră dragi!”, au scris colegii săi pe pagina de facebook a Primăriei Cîrligele.
Contactat de reporterii Monitorul de Vrancea, primarul Ștefan Moscu a declarat că prima parte a zilei a serbat-o prin muncă, acesta însoțind o echipă de implementare a proiectelor europene la o vizită în teren. ,,În fiecare an mai trece un an din viața fiecăruia. Pe de o parte mă bucur pentru că am ajuns la această vârstă frumoasă, dar pe de altă parte suspin că trece timpul atât de repede! Dar peste toate acestea, mă mândreresc cu tot ceea ce am făcut pentru comunitatea mea dragă, locuitorii comunei Cîrligele, pe care îi iubesc, îi apreciez și cărora le-am făcut viața un pic mai frumoasă. În cei 22 de ani de când sunt primar, am reușit să implementez multe proiecte europene, care au transformat localitatea într-una respectată și apreciată de toți cei care vizitează frumoasele noastre meleaguri”, a declarat primarul Ștefan Moscu.
Este cunoscut faptul că primarul Moscu este unul dintre edilii vrânceni cu cele mai multe investiții realizate, în special cu fonduri europene. Astfel, pe lista de investiții aflate în derulare se află proiectul „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea”. Învestiția are o valoare de 2,1 milioane de lei și este asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Noul pod va fi din beton armat și va avea o lungime de 21 de metri și o lățime de 6 metri.
De asemenea, Primăria Cîrligele a demarat lucrările la proiectul „Modernizare și dotare grădiniță pentru copii și modernizare centru de asistență după programul școlar”. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 615 mii lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – Submasura 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.
Mai trebuie știut că, în luna octombrie a anului trecut, autoritățile locale din Cîrligele au finalizat lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor din localitate. Ultimul mare proiect de asfaltare a avut o valoare estimată de 3,8 milioane de lei, plus TVA. Lucrările au constat în balastarea drumurilor respective, turnarea unui strat de piatră amestec, turnarea a două straturi de asfalt și realizare de șanțuri și betonarea acestora. „Am reușit să obținem finanțare în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea unor drumuri de interes local. Practic, cu acest proiect am asfaltat ultimile străzi și drumuri locale care nu erau modernizate și asfaltate”, afirma la vremea respectivă edilul comunei Cîrligele.

Fondurile europene, soluția pentru dezvoltarea locală

Primarul Åžtefan Moscu a susținut, cu diferite ocazii, că accesarea unor finanțări oferite de Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale. „Singura soluție de dezvoltare a comunităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a spus Åžtefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here