Primăria Mărășești a obținut finanțare pentru construirea unei stații de compost
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primăria Mărășești a obținut finanțare pentru construirea unei stații de compost
Primăria Mărășești a obținut finanțare pentru construirea unei stații de compost
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Primăria Mărășești a obținut finanțare de la Ministerul Mediului pentru un proiect destinat cetățenilor care locuiesc la case, în special în satele apărținătoare orașului, respectiv construcția unei stații de compost, pentru depozitarea și gestionarea gunoiului de grajd din gospodării. La nivel național au fost aprobate doar patru proiecte pentru a primi fonduri, dintre care unul din Vrancea, cel de la Mărășești.
    Valoarea proiectului implementat de Primăria Mărășești este de 2.975.686 lei și are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți. Investiția presupune strângerea gunoiului de grajd de pe raza orașului și transformarea acestuia în compost, care urmează a fi valorificat. „Am solicitat finanțare pentru construirea unei stații de compost pentru a veni în ajutorul cetățenilor care locuiesc la case și care cresc animale în gospodăriile lor. Gestionarea gunoiului de grajd este, de multe ori, o problemă complicată și, în aceste condiții, am identificat o soluție eficientă pentru a-i ajuta pe oameni să se debaraseze de el. Acest proiect va ajuta comunitatea și prin înființarea a opt locuri de muncă“, a declarat primarul Valerică Chitic.
    Proiectul derulat de autoritățile din Mărășești presupune nu doar înființarea unei stații de compost, ci și realizarea infrastructurii necesare pentru preluarea deșeurilor organice din gospodăriile locuitorilor. În acest sens, urmează a fi achiziționate mai multe utilaje, printre care și un tractor care va fi folosit pentru strângerea gunoiului, în urma solicitărilor cetățenilor. Aceștia vor putea să își ducă și singuri gunoiul de grajd  la platforma de depozitare care va fi construită lângă stația de compost.
    Proiectul Primăriei Mărășești a obținut finanțare prin Programul Competitiv de Finanțare „Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți“. Programul este derulat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României, pentru reducerea poluării cu nutrienți.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost