Primăria Fitionești va reabilita mai multe drumuri afectate de inundații
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primăria Fitionești va reabilita mai multe drumuri afectate de inundații
Primăria Fitionești va reabilita mai multe drumuri afectate de inundații
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Primăria Fitionești a depus spre finanțare un nou proiect de investiții ce vizează refacerea și reabilitarea unor drumuri de interes local calamitate ca urmare a inundațiilor ce au avut loc în anii 2014-2016. Valoarea estimată a investiției este de 816 de mii de euro iar finanțarea va fi asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). Este vorba de reabilitarea a 4,6 kilometri de drumuri comunale și de comunicații din satele Fitionești, Pisc și Ghimicești. Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că acest proiect a fost realizat ca urmare a problemelor create pe aceste drumuri de ploile puternice. „De fiecare dată când plouă mai puternic drumurile devin impracticabile atât pietonal cât și pentru mașini sau mai ales pentru posibile intervenții de urgență. Astfel, ploile abundente creează ravene și rupturi de drum, spălări de balast și ceea ce este cel mai grav,  există riscul să fie inundate gospodării și locuințe situate pe aceste drumuri. Bugetul local nu are fonduri necesare pentru refacerea acestor drumuri și eliminarea cauzelor producerii unor astfel de evenimente nedorite. În acest sens, am făcut demersuri către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar investiția a fost aprobată asigurându-se sumele necesare în lista sinteză elaborată de CNI pentru anul acesta. Lucrările vor începe efectiv în a doua parte a acestui an“, a precizat primarul Iordache Cazacu.
    Lucrările constau în refacerea părții carosabile prin adăugarea unui strat de balast, compactarea acestuia, turnarea a două straturi de asfalt, crearea de rigole și șanțuri pentru ape pluviale, podețe acces proprietăți, astfel încât în cazul unor ploi abundente să fie evitată producerea unor inundații și pagube materiale.
    Primarul Iordache Cazacu a anunțat că tot anul acesta vor începe lucrările la alte două investiții importante. Este vorba de  construirea unui pod de beton armat peste pârâul Zăbrăuți și a drumurilor aferente și construirea unui sediu nou pentru Primăria Fitionești. Iordache Cazacu a precizat că se află în faza de licitație proiectul de investiții privind construirea podului. Valoarea investiției este estimată la 700 de mii de euro și va fi realizată de Compania Națională de Investiții. Podul, care a fost distrus de ploile torențiale din anul 2013, va avea o lungime de aproape 20 de metri și o lățime de 7 metri. De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi asfaltate și drumurile din cătunul Dănești, în lungime de un kilometru. „Este o investiție vitală pentru cetățenii comunei Fitionești dar în special pentru cetățenii din cătunul Dănești, care acum sunt obligați să-și ducă în spate copiii la școli și grădiniță, prin albia pârâului Zăbrăuți. Așadar, acest pod este pentru toți cei trei mii de locuitori ai comunei Fitionești și singura cale de acces către proprietățile agricole“, a precizat primarul Iordache Cazacu.

Sediu nou pentru Primăria Fitionești


    Edilul șef din Fitionești a precizat că lucrările la noul sediu al primăriei vor începe anul acesta. Finanțarea va fi asigurată de  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, investiția fiind estimată la un milion de lei. „Construcția noului sediu al primăriei Fitionești a fost inclusă în lista de obiective finanțate de  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru anul 2017. Urmează ca în perioada următoare, UAT Fitionești să demareze procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor. Este o investiție multianuală ce se va derula în perioada 2017-2018, cînd vor fi încheiate lucrările“, a precizat primarul Iordache Cazacu. Acesta a ținut să reamintească că actualul sediu „este o construcţie veche de peste o sută de ani, fără fundaţie, plin de mucegai şi care pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa funcţionarilor şi a cetăţenilor care vin în acest sediu“. Noul sediu va fi format din parter şi etaj şi va avea o suprafaţă de 380 metri pătraţi. Lucrările vor consta în refacerea fundaţiei, subzidire, consolidare, extindere spaţii noi, construirea unor grupuri sanitare, o sală de şedinţe, birouri pentru funcţionari, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar şi un spaţiu pentru arhivă. 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Ce falos esti dom' primar! Te-am vazut de mai multe ori in diferite fotografii si pot sa spun ca iti place sa pozezi pentru ziar mai ales cand se spun lucruri bune despre tine. Am inteles si ca esti un bun gospodar si ca ai multe realizari in aceasta comuna. Te felicit.

    DE ENACHE, postat pe 10-04-2017, la 14:41

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost