Primăria Adjud a depus încă cinci proiecte de investiții pentru finanțare prin PNDL
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primăria Adjud a depus încă cinci proiecte de investiții pentru finanțare prin PNDL
Primăria Adjud a depus încă cinci proiecte de investiții pentru finanțare prin PNDL
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Primăria Adjud a depus spre finanțare încă cinci proiecte de investiții, în valoare totală de aproape 33 milioane de lei, finanțarea urmând să fie asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Acest lucru a fost posibil după ce, la nivel național, mai multe UAT-uri nu au reușit să depună și să refacă documentația pentru a obține finanțare la proiectele deja aprobate, situație în care se pot depune spre finanțare noi proiecte.
    Astfel, Primăria Adjud a depus spre finanțare următoarele proiecte:
    - reabilitare stradală în municipiul Adjud; alimentare cu apă satul Șișcani, reabilitare Modernizare infrastructură stradală, în municipiul Adjud - 17,3 milioane de lei;
    - Realizarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare în localitatea Șișcani, municipiul Adjud - 5,9 milioane de lei,
    -Reabilitare şi modernizare sediu primărie Adjud, zona parc - 4,9 milioane de lei;
    - Modernizare școală primară și Grădiniță cu program normal Burcioaia, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizare ISU-1,2 milioane de lei;
    - Reabilitare și modernizare școală gimnazială și Grădiniță cu program normal Adjudul Vechi, în vederea în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizației ISU-3 milioane lei.
    De reținut că proiectul „Reabilitare şi modernizare sediu primărie Adjud, zona parc“ este unul dintre cele mai arzătoare proiecte ale administrației locale din Adjud. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 4,9 milioane de lei. Noul sediu va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 1659 metri pătraţi. Clădirea este situată în parcul central al oraşului.
    Primarul Constantin Armencea a precizat că nu existau până acum proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru astfel de investiţii. El a mai adăugat că deşi imobilul este „la roşu“ cum se spune în construcţii, suma necesară este foarte mare deoarece lucrările au început în 1991, iar structura de rezistenţă necesită unele lucrări. În anul 2008, Primăria Adjud a reluat lucrările, în regie proprie, la construcţia noului sediu al Primăriei, însă lipsa veniturilor proprii a determinat sistarea lucrărilor la această investiţie. De reţinut că în acest moment, Primăria Adjud funcţionează într-un imobil preluat de la societatea URBIS, imobil ce a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene. Dar acest spaţiu este mic şi impropriu pentru funcţionarea în condiţii normale a serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Adjud. 

Aproximativ 15 milioane de lei, finanțare la 2 proiecte aflate în derulare

    Mai trebuie amintit că primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a anunțat că a semnat contractele de finanțare pentru proiectele: „Modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I“ și „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din Adjud. Finanțarea celor două proiecte este asigurată tot prin PNDL, etapa a-II-a.  Astfel, proiectul „Modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I“, are o valoare de aproape 5,5 milioane de lei. Practic, proiectul vizează reabilitarea și modrenizarea mai multor străduțe din acest cartier, străzi ce au o lungime totală de peste 6 kilometri. 
    Cel de al doilea proiect, „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din Adjud are o valoare de peste 9 milioane de lei și va consta în efectuarea unor lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș. Este vorba de proiectele: Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul  Naţional „Emil Botta“, Municipiul Adjud, judeţul Vrancea-965,771.18 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul Tehnic "Gheorghe Balş“ -1,337,135.25 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială "Angela Gheorghiu" – 475,357.21 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială "Mareşal Alexandru Averescu" – 895,241.53 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială "Mihail Armencea" – 482,938.66 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială "Principele Radu" - 477,433.59     lei; Reabilitare clădire Grădiniţa cu program prelungit nr.4, Municipiul Adjud, judeţul Vrancea în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare şi autorizaţiei ISU -4,815,405.21 lei.
    Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, speră să finalizeze procedurile de achiziții publice, pentru ca din primăvară să înceapă lucrările propriu zise la investițiile mai sus amintite. 


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost