Primăria a finalizat modernizarea Centrului de Zi din Mărășești
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primăria a finalizat modernizarea Centrului de Zi din Mărășești
Primăria a finalizat modernizarea Centrului de Zi din Mărășești
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Primăria Mărășești a finalizat o investiție importantă pentru comunitate, modernizarea Centrului de Zi prin proiectul „Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraş Mărăşeşti, judeţul Vrancea“. Ultima lucrare derulată în cadrul proiectului a fost construcția unui parc de joacă pentru copii, care s-a încheiat recent. Proiectul a început în anul 2014 și s-a derulat în mai multe etape. Într-o primă fază a fost reabilitată, modernizată și dotată clădirea în care funcționează Centrul de Zi. Autoritățile locale au reușit apoi să obțină o suplimentare a finanțării pentru proiect, datorită căreia au putut să organizeze o competiție fotbalistică pentru copii și să construiască un parc de joacă.    Parcul a fost construit în curtea Centrului de Zi și este dotat cu echipamente de joacă de cea mai bună calitate, cum ar fi topogane, leagăne, carusel, mese de tenis, miniteren de baschet. Acest spațiu de joacă a fost amenajat pe o suprafață de teren de 360 mp, fiind constituit din două zone distincte: o zonă ce reprezintă spațiu verde și o zonă în care s-au amplasat obiectele și ansamblurile de joacă. Totodată au fost executate, cu fonduri de la bugetul local, lucrări de reparație a împrejmuirii existente pe două laturi ale terenului și a fost instalat un sistem de supraveghere video pentru clădirea Centrului de Zi și a anexelor componente. „Amenajarea unui spațiu de joacă în curtea Centrului de Zi a venit ca o completare a investițiilor pe care le-am realizat până acum în modernizarea Centrului de Zi. Proiectul a fost unul de suflet pentru noi deoarece de îmbunătățirea condițiilor oferite de Centrul de Zi beneficiază copiii din familiile defavorizate din oraș. Toate aceste investiții pentru copii au fost posibile datorită faptului că am reușit să atragem finanțare din surse externe și nu am fost nevoiți să cheltuim fonduri de la bugetul orașului. Noi facem în continuare toate eforturile pentru a obține fonduri pentru cât mai multe proiecte menite să îmbunătățească nivelul de trai al cetățenilor din comunitatea noastră“, a declarat primarul Valerică Chitic.
    Obiectivul proiectului a fost creșterea accesului la servicii integrate de educație, pentru membrii comunității de romi din Cartierul Nou, orașul Mărășești prin modernizarea și dotarea clădirii Centrului de Zi și amenajarea curții. Încă de la început au fost vizați ca beneficiari 40 de copii romi, 20 de tineri și 60 de părinți ai copiilor.    Proiectul „Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraş Mărăşeşti, judeţul Vrancea” a fost finanțat prin Apelul Local din cadrul Programului RO10 “Copii și tineri aflați în situații de risc și Inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale “, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014. Bugetul proiectului a fost de 840.888 lei, din care 85% fonduri norvegiene prin Granturile SEE și cofinanțare de la bugetul de stat 15%. Primăria Mărășești a reușit apoi să obțină o suplimentare a finanțării, în valoare de  410.077,50 lei prin facilitatea de finanțare PLUS derulată în cadrul aceluiași program. Întregul proiect a fost implementat în perioada 10 noiembrie 2014 – 28 februarie 2017. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost