Prezență arhierească în Parohia vrânceană Străoane de Jos
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Prezență arhierească în Parohia vrânceană Străoane de Jos
Prezență arhierească în Parohia vrânceană Străoane de Jos
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

În Duminica a 27-a după Rusalii, 10 decembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei vrâncene Străoane de Jos. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei. Alături de ierarhul locului au slujit: Pr. Vasile Dabija – protoiereu al Protopopiatului Panciu, Pr. Constantin Dobrin – parohul bisericii „Sfinții Voievozi” din satul Străoane de Jos, Pr. Longen Mititelu – Parohia Străoane de Sus, Pr. Răzvan-Mihai Bucă – Parohia Satu Nou, și Pr. Florică Ciovârtă – Parohia Muncelu.
    În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat semnificațiile fragmentului evanghelic al acestei duminici, referitor la tămăduirea femeii gârbove (cf. Luca 13, 10-17). „Pentru că ne aflăm în perioada aceasta frumoasă a Postului Crăciunului, un post al bucuriei, care ne îndreaptă cu mintea spre mult așteptatul praznic al Nașterii Domnului, se cuvine să medităm la mesajul Mântuitorului Hristos, transmis prin Sfânta Evanghelie din fiecare duminică și sărbătoare, apoi, să ne străduim să confirmăm și prin viața noastră, prin fapta concretă, credința pe care o mărturisim. Să ne gândim că fiecare dintre noi s-ar putea afla într-un anumit stadiu de gârbovire sufletească. Ce anume contribuie la această stare de neputință spirituală a omului? Păcatul, care este, prin excelență, boala sufletului și care produce, în cele din urmă, așa-numita gârbovire sufletească. Aceasta aduce, la rândul ei, uitarea de Dumnezeu și imposibilitatea pentru om de a mai privi cu ochii minții spre cer, întrucât este orientat deja numai spre cele materiale și trecătoare”, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.
    Lăcașul de cult al Parohiei Străoane de Jos a fost construit în anul 1974, pe temelia fostei biserici de lemn. Pictura sfântului lăcaș a fost realizată în perioada 1982-1984, de către pictorul Dimitrie Bănică din București. Slujba de sfințire a bisericii a avut loc în data de 29 iunie 1986.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost