Premii la Festivalul Volare pentru copiii Grupului Vocal Angels al Centrului de zi Dănuț
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Premii la Festivalul Volare pentru copiii Grupului Vocal Angels al Centrului de zi Dănuț
Premii la Festivalul Volare pentru copiii Grupului Vocal Angels al Centrului de zi Dănuț
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Grupul Vocal „Angels” al Centrului de zi „Dănuț”, ce aparține Parohiei Broșteni I, a fost premiat la cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Volare”, organizat de Asociația Culturală Star. Potrivit celor spuse de reprezentanții Centrului de zi, în cadrul acestui festival s-au întrecut, anul acesta, peste 100 de copii și tineri foarte bine pregătiți, din aproape toate județele țării, dar și din Republica Moldova, Ucraina, Kyrgyzstan și Bulgaria.
Comuna Broșteni a fost reprezentată cu succes de: Ilinca Ionescu la secțiunea interpretare –categoria 6-8 ani; Nicoleta Hagiu la secțiunea interpretare 16-18 ani; Sami –Daniela Docan la secțiunea interpretare 16-18 ani și Grupul „Angels” format din Tania Dinu, Nicoleta Hagiu, Sami Docan, Oana Docan, Ilinca Ionescu, la secțiunea „Creație” cu piesa în primă audiție „Bătea la poarta cerului o rază”, compusă compozitorul Cristian Alivej, pe versurile poetului creștin Vasile Voiculescu.
„Palmaresul bogat și important obținut, concretizat în Trofeul Categoriei 16-18 ani, Premiul I la Creație, Premiul II, Premiul III și cele două premii speciale  acordate de Asociaţia Culturală Româno „Italiană Veronica Arts” și Premiul „Fevronia Records Special” - Casa de discuri Fevronia records, ne bucură, ne fac încrezători în capacitățile noastre și desigur ne determină să ne îmbunătățim tehnica vocală pentru a ne afla mereu printre câștigători. Toate premiile le oferim cu multă recunoștință tuturor celor care cred în noi și ne-au sprijinit din punct de vedere emoțional, material și financiar pentru a ajunge aici: Mihaela Bordea, Camelia Simiz, Mirela Paraschiv, Liliana Săcăleanu, Milica Pricop, Jana Țigăeru, Cristina Păun, Maricica Miron, Cristian Alivej, Daniel Bahnea, primarul Emilian Dumitriu, Primăriei și Consiliului Local Broșteni, Daniela Nicolaș- directorul DGASPC Vrancea, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și, desigur, părinților”, au transmis reprezentanții Centrului, precizând că Festivalul-Concurs de la Piatra Neamț a fost impresionant, inedit de la prezentare, premiere, surprize, petrecerea concurenților, atragerea voluntarilor elevi și adulți, colaborarea cu autoritățile și implicarea comunității în susținerea și promovarea actului cultural artistic.
În aceeași perioadă au fost organizate și activități conexe, de la vizitarea  obiectivelor importante, precum Casa memorială „Calistrat Hogaș”, Turnul lui Ștefan cel Mare, Pivnițele lui Ștefan cel Mare, la lansări de carte „Tu ești de nota 10” a scriitorului Dumitru Bodnar, și la plimbarea cu telegondola. Pe tot parcursul evenimentelor, grupul a fost însoțit de profesorii voluntari Daniela Ionescu, Răzvan Ionescu și coordonatorul Centrului de zi „Dănuț”.Festival de interpretare și creație


Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „Volare” este organizat de Asociația Culturală Star, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Teatrul Tineretului Piatra Neamț. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini zona Neamțului și a Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.
Din juriul ediției din acest an au făcut parte Vili Ikonomov, Oleg Malyk, Rafail Sarlykov,Vasile Moroșanu, George Vanvu, Anatoly Martyniuk și a fost prezidat de profesorul de canto Olimpia Urs. Aceștia au avut o misiune destul de dificilă în departajarea mediilor și acordarea premiilor, având în vedere calitatea interpretativă a concurenților. „Cu toate acestea, copiii noștri au reușit, ca de obicei, să fie pe podium, obținând premii importante atât la secțiunea creație, cât și la interpretare. Pe tot parcursul pregătirii în vederea participării la acest important concurs, cât și în timpul evoluției pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, s-a avut în vedere să dovedim că, deși suntem din mediul rural, la Broșteni există o preocupare deosebită pentru formarea, dezvoltarea și promovarea abilităților și aptitudinilor cultural –artistice, ca toți tinerii și copiii dornici să performeze în muzică au posibilitatea să-și desăvârșească elementele necesare unei bune interpretări: intonație, claritate timbrală, amplitudine vocală, dicție și emisie vocală, precum și stilul interpretativ specific vârstei privind expresivitatea melodiei, conținutul textului și transmiterii de emoții”, au transmis reprezentanții Centrului de Zi „Dănuț”. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost