Pregătiri pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Pregătiri pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România
Pregătiri pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, social democratul vrâncean Angel Tîlvăr, a discutat cu Excelenţa Sa Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria în România, despre pregătirea deţinerii succesive a Preşedinţiei Consiliului UE de către Austria şi România. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre necesitatea consolidării relaţiilor bilaterale în domeniul afacerilor europene, exprimându-se voinţa comună pentru o colaboare eficientă în pregătirea deţinerii succesive a Preşedinţiei Consiliului UE de către Austria (1 iulie - 31 decembrie 2018) şi România (1 ianuarie - 30 iunie 2019).
Deputatul Angel Tîlvăr şi ambasadorul Isabel Rauscher au discutat despre  împlinirea a 10 ani de la lansarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), inițiativă politică lansată de România și Austria în anul 2008, care a devenit un proiect de succes al UE. „Întrevederea a evidenţiat importanţa dialogului şi a cooperării parlamentare bilaterale la nivelul comisiilor permanente din cele două foruri legislative, în baza valorilor şi a principiilor europene comune”, se arată în prezentarea evenimentului.
România va prelua pentru prima dată Președinția Consiliului UE la 1 ianuarie 2019. Astfel, pentru o jumătate de an, România se va afla în centrul procesului decizional european. Exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE reprezintă o oportunitate pentru România de a contribui în mod direct la evoluția Uniunii, iar această poziție poate fi folosită de o manieră eficientă pentru o promovare economică, comercială sau investiţională, turistică şi culturală.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost