Președintele Poloniei se pronunță împotriva unei Europe cu mai multe viteze
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Președintele Poloniei se pronunță împotriva unei Europe cu mai multe viteze
Președintele Poloniei se pronunță împotriva unei Europe cu mai multe viteze
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Președintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, a atras marți atenția asupra conceptului unei Europe cu mai multe viteze care riscă, în opinia lui, să conducă la "noi brexit-uri" și dezintegrarea UE, relatează AFP. Ideea unei Europe "în mai multe formate" și promovată de o "avangardă" de țări care doresc "să meargă mai departe" în convergența economiilor și politicilor lor este ferm susținută de șeful statului francez, Emmanuel Macron, căruia i s-au alăturat recent premierul belgian, Charles Michel, și cel luxemburghez, Xavier Bettel.
Dacă Uniunea Europeană (UE) "începe să se împartă oficial în uniuni cu mai multe viteze, cu țări având posibilități mai mari de dezvoltare, de decizie care vor putea hotărî oficial soarta celorlalte, își va pierde din atractivitate", a declarat Andrzej Duda în cursul unui forum economic organizat la Krynica, în sudul Poloniei. Dacă UE încetează să mai fie atrăgătoare pentru țările "excluse din primul cerc al deciziilor", aceasta va marca "începutul sfârșitului său" și va conduce "la numeroase brexit-uri succesive", a subliniat președintele polonez, potrivit textului oficial al discursului, publicat de serviciul său de presă. În același timp, Andrzej Duda și-a exprimat satisfacția pentru apartenența la UE. "Merită să faci parte din Uniunea Europeană", a mai afirmat el, în prezența în special al omologului său georgian, Ghiorghi Margvelașvili, și s-a pronunțat pentru deschiderea UE la aderarea unor noi state.
Într-un discurs recent în fața ambasadorilor francezi la Paris, Emmanuel Macron s-a întrebat retoric dacă "dorim să asistăm la dezintegrarea Europei și, după discuțiile despre Brexit care vor fi inevitabil îndelungate, să discutăm plecarea cutărui sau cutărui alt stat membru, sau dorim să fim generația care va așeza Europa pe baze noi?". El a arătat că "zona euro, în ultimii cinci ani, inclusiv în partea cea mai rea a crizei, când era în joc propria sa supraviețuire, nu îndrăznea să se reunească în formatul zona euro", pe motiv că "s-ar fi supărat Marea Britanie și Polonia". "Iată unde suntem azi, oare ne-au mulțumit?", a adăugat președintele Franței.
Puțin după aceea, șeful guvernului belgian și-a exprimat convingerea că a venit vremea "să dăm o direcție, o orientare" Uniunii Europene și că astfel va fi posibil "să facem din nou încântător visul european".

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL30
10
11
45
15
37

Extragerea noroc:  6450416

Harta Focsani
   

Actualitatea

Primarul Misăilă vrea să afle opinia focșănenilor despre TAXA DE HABITAT
În urma comentariilor vehemente cu privire la proiectul privind taxa de habitat, apărute în diverse medii și provocate în special de activiștii PNL-iști, ar trebui să ne amintim cu toții că în anul 2006, guvernul PNL-PD-UDMR promova în Parlament Legea 101, privind serviciul de salubrizare a localităților.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost