Poți fugi, dar nu te poți ascunde! Aplicație informatică pentru verificarea veniturilor focșănenilor
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Poți fugi, dar nu te poți ascunde! Aplicație informatică pentru verificarea veniturilor focșănenilor
Poți fugi, dar nu te poți ascunde! Aplicație informatică pentru verificarea veniturilor focșănenilor
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Focșănenii cu datorii la bugetul local din amenzi, taxe și impozite neachitate nu mai pot evita plata sumelor restante chiar dacă se mută în alt oraș. Un sistem informatic securizat, denumit PatrimVen, administrat de Agenția Națională de Administrare Fiscală,  oferă inspectorilor de la Primăria Focșani accesul la datele despre patrimoniul și veniturile cetățenilor, indiferent de localitatea unde sunt realizate.
Finanțiștii arată că informațiile fiscale din PatrimVen pot fi utilizate pentru determinarea patrimoniului persoanelor care au debite către bugetele locale, în vederea instituirii măsurilor de executare silită sau pentru determinarea veniturilor şi patrimoniului unei persoane care solicită ajutor social. Municipalitatea focșăneană este înscrisă în acest serviciu informatic, care este disponibil tuturor administrațiilor locale și instituțiilor publice.
ANAF a arătat că aplicația oferă accesul electronic la informaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice, cum ar fi informaţii referitoare la conturile bancare, cuantumul veniturilor lunare sau anuale ale contribuabililor, adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală, extragerea datelor referitoare la situaţia fiscală a contribuabililor. Finanțiștii precizează că „solicitarea şi transmiterea de informaţii referitoare la conturile bancare se realizează exclusiv în format electronic, prin intermediul sistemului informatic PatrimVen”. „Utilizarea acestui sistem informatic conduce la eficientizarea activităţilor instituţionale, îmbunătăţirea activităţilor de administrare şi vine în sprijinul cetăţenilor, care nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la sediul organului fiscal pentru obţinerea documentelor fiscale necesare şi la unităţile administrativ-teritoriale/ instituţiile publice, după caz, pentru depunerea acestora. Protocolul de aderare la serviciile sistemului informatic PatrimVen, precum şi Procedura privind aprobarea accesului la serviciile disponibile în cadrul sistemului sunt prevăzute în Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 2632/ 2016 pentru dezvoltarea serviciilor Ministerului Finanţelor Publice puse la dispoziţia autorităţilor şi instituţiilor publice prin sistemul informatic propriu. Informaţii suplimentare puteţi obţine direct de la organul fiscal, sau de pe site-ul aplicaţiei, https://epatrim.anaf.ro, sau accesând următoarea adresă de internet https://www.anaf.ro/asistpublic“, se arată într-o informare a ANAF. 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Am mai vazut eu o aplicatie pentru parlamentar: Poti fura si nu te stie nimeni...daca esti prins se modifica legislatia si codul penal si Finantele sau DNA raman cu buza unflata.Filme pentru prosti

  DE Aurelian, postat pe 21-03-2017, la 08:08

 • Informatie privitor la conturile bancare, deci control pe banii fiecaruia....parca Ceausescu mai facea asa....cand vor te ia sa explici veiturile versus banii din banci?? Ceca nu este normal, cerd eu!

  DE aurelia, postat pe 21-03-2017, la 15:35

 • Asa este, de moarte si impozite nu scapa nimeni.Daca moartea pate avea o logica, despre impozitele nu prea avem certitudinea de ce dar mai ales, pentru ce le platim. Prea putin se regaseste in actiuni ce ne imbunatatesc viata, pare mai mult o taxa de protectie. De aceea avem perceptia unui sistem mafiot.Ne-am lamurit ca democratie nu inseamna "puterea poporului". Democratia pare sa devina un totalitarism cosmetizat in care "libertatea" ne va incatusa.

  DE orion, postat pe 21-03-2017, la 16:47

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
47
8
35
18
26
2

Extragerea noroc:  0633869

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost