Postul BBC, investigat de guvernul britanic după ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalităţile salariale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Postul BBC, investigat de guvernul britanic după ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalităţile salariale
Postul BBC, investigat de guvernul britanic după ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalităţile salariale
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalităţii va cere postului BBC să ofere informaţii în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio şi televiziune, după ce jurnalista Carrie Gracie a demisionat din postul de redactor-şef al redacţiei China, susţinând că doi bărbaţi care fac aceeaşi muncă sunt plătiţi cu cel puţin 50% mai mult decât ea, relatează marţi dpa.
Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu "discriminări salariale ilegale la BBC". "Vom cere în scris BBC să ne ofere informaţii despre politica lor de salarizare şi faptele în acest caz individual", a spus comisia. "Vom analiza dacă este necesară o acţiune suplimentară pe baza acestei informaţii", adaugă comisia.
Gracie a postat o scrisoare deschisa pe site-ul ei, condamnând "o cultură salarială secretoasă şi ilegală la BBC". Ea a cerut grupului media britanic "să recunoască problema, să îşi ceară scuze şi să instaleze o structură salarială egală, echitabilă şi transparentă". Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie). În iulie, BBC a publicat pentru prima dată raportul anual al salariilor directorilor şi prezentatorilor săi de top. Doar o treime dintre ei erau femei şi unele prezentatoare păreau să fie plătite mult mai puţin decât omologii lor de sex masculin.
Tony Hall, directorul general al BBC, a recunoscut că sunt "multe de făcut" cu privire la gen şi diversitate, dar a spus că unele dintre cele mai mari salarii reflectă nevoia de a satisface cererile telespectatorilor de a vedea "cele mai bune staruri la BBC".


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost