Porțiile de mâncare din ce în ce mai mari, vinovate de creșterea numărului de supraponderali și obezi (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Porțiile de mâncare din ce în ce mai mari, vinovate de creșterea numărului de supraponderali și obezi (studiu)
Porțiile de mâncare din ce în ce mai mari, vinovate de creșterea numărului de supraponderali și obezi (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Mărimea porțiilor de mâncare din ziua de azi reprezintă unul dintre principalii factori vinovați de faptul că la nivel mondial se înregistrează un număr record de persoane supraponderale și obeze, informează un nou studiu publicat marți, citat de Xinhua. În cadrul cercetării realizate la "George Institute for Global Health" din Australia, oamenii de știință au comparat date colectate timp de peste 15 ani și au descoperit că mărimea porțiilor în cazul majorității alimentelor consumate frecvent și bogate în grăsimi a crescut în mod dramatic.
Aceste alimente ar trebui consumate cu precauție, potrivit șefului departamentului de politici în domeniul alimentației din cadrul institutului amintit, Bruce Neal. Acesta a declarat miercuri pentru sursa citată că echipa sa a descoperit o "creștere semnificativă" a dimensiunii porțiilor, iar mare parte din vină, în opinia sa, aparține industriei alimentare. "S-a petrecut un fel de schimbare la nivel cultural în ultimii cinsprezece sau douăzeci de ani care ai fost luați în calcul în studiu. Spre exemplu, dimensiunea farfuriilor de la cină din ziua de azi, sunt mai mari decât oricând, acest lucru încurajându-i pe oameni să pună mai multă mâncare pe ele", a declarat Neal. "În plus, porțiile sau dimensiunea de servire a alimentelor de la fast food-uri a crescut enorm", a mai spus el.
Dintre alimentele evaluate în cadrul acestui raport, prăjiturile și pizza s-au remarcat drept produsele alimentare care au suferit cea mai evidentă modificare a dimensiunii porțiilor, cu o creștere de 66% a numărului de kilojouli sau kilocalorii consumate, în medie, la o singură masă. Aceasta este, după părerea lui Neal, o manevră a industriei alimentare pentru creșterea profiturilor, precizează sursa citată. "Creșterea porției oferite oamenilor este un mod eficient din punct de vedere al costurilor pentru marile companii în vederea creșterii cotei de piață", a adăugat Neal. "Urmarea acestui lucru este, desigur, că oamenii mănâncă prea mult, se îngrașă, consumă prea multă sare, zahăr și suferă consecințele", a mai spus el.


Însă nu toate alimentele bogate în grăsimi și-au mărit dimensiunea, snacksurile, cartofii, chipsurile și produsele de patiserie devenind mai mici. Unul dintre cercetătorii din cadrul aceluiași institut, doctor Zheng Miaobing speculează că acest lucru se petrece deoarece "oamenii devin conștienți de faptul că aceste alimente sunt nesănătoase și încearcă să limiteze consumul lor". "Din păcate, însă, aceste alimente au fost excepția, nu regula", a adăugat el.
În Australia, aproape doi din trei locuitori, sau 63%, sunt fie supraponderali, fie obezi, în timp ce 25% dintre copiii australieni se confruntă de asemenea cu greutatea în exces, conform cifrelor de la Biroul de Statistică prelevate în urma unui studiu realizat în perioada 2011-2012 prin care s-a evaluat starea de sănătate a locuitorilor de pe continent. "Putem face ceva pentru a stopa epidemia de obezitate, iar motivul pentru care spun acest lucru este că am reușit să facem un număr imens de oameni foarte grași într-o perioadă foarte scurtă de timp, a mai spus Neal. "Cred că o mare contribuție o are ceea ce numim mediul alimentar — locul în care oamenii mănâncă, ceea ce văd și modul în care se face publicitatea — și multe dintre acestea țin de industria alimentară", a subliniat Neal, potrivit sursei citate. "Poți educa oamenii cât vrei, dar dacă nu îi împingi către un mediu în care pot opta cu ușurință pentru porții mai mici și în care pot face alegeri mai sănătoase, atunci va exista întotdeauna o problemă", a mai spus el. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost