Populația de pinguini cu ochi galbeni, la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Populația de pinguini cu ochi galbeni, la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani
Populația de pinguini cu ochi galbeni, la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Aproape jumătate din populația de pinguini cu ochi galbeni, cea mai amenințată specie de pinguini din lume, a dispărut dintr-o zonă din Noua Zeelandă, iar grupurile ecologiste susțin că pescuitul în scopuri comerciale este de vină pentru această tendință îngrijorătoare, informează luni The Guardian. Populația de pinguini cu ochi galbeni (hoiho), viețuitoare endemice în Insula de Sud din Noua Zeelandă și în insulele sub-antarctice, mai numără în prezent în sălbăticie între 1.600 și 1.800 de exemplare, cu mult sub cifra de aproximativ 7.000 înregistrată în anul 2000. Descoperirea alarmantă a fost făcută de personalul din cadrul Departamentul de conservare din această țară în urma unei cercetări efectuate în zona rezervației de pe insula Whenua Hou (Codfish).
Potrivit concluziilor, aproape jumătate din populația de pinguini aflați la vârsta reproductivă a dispărut. În restul zonelor din Noua Zeelandă, numărul de exemplare se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani. Deoarece pe insulă nu trăiesc prădători ai acestei specii, dovezile conduc către capturarea și înecarea acestor viețuitoare în plasele de pescuit ale traulerelor pentru pescuit în scop comercial, a declarat Kevin Hague, directorul executiv al Forest & Bird, societate pentru protejarea pădurilor și păsărilor din Noua Zeelandă. ''Spre deosebire de anii precedenți când bolile și temperaturile ridicate au cauzat decese pe uscat, anul acesta păsările au dispărut pe mare'', a subliniat Hague. ''Există un set activ de unități de pescuit cu năvoade în apropierea zonelor de hrănire ale pinguinilor din Whenua Hou și, potrivit indiciilor, aproape jumătate dintre hoiho din Whenua Hou a murit înecată într-unul sau mai multe dintre aceste năvoade'', a explicat directorul Forest & Bird. Doar pe 3% dintre traulerele pentru pescuit în scop comercial există observatori independenți care raportează capturile accidentale, precizează sursa citată.
Anul trecut, 24 de năvoade au fost descoperite în zona Whenua Hou, însă în acest an autoritățile au găsit doar 14. Numărul exemplarelor de pinguini este în declin și în alte regiuni de pe Insula de Sud, iar oamenii de știință se tem că această specie, care apare pe bancnota de 5 dolari din Noua Zeelandă, se apropie de extincție.
Directorul general al fundației Yellow-eyed Penguin Trust, Sue Murray, a declarat că grupurile pentru protecția animalelor au făcut toate eforturile posibile pentru salvarea speciei, însă viitorul acestor păsări este amenințat de multiple pericole, de la boli până la atacurile câinilor și schimbările climatice. ''Atenția noastră trebuie se îndrepte către mediul marin în care (exemplarele de) hoiho își petrec cel puțin jumătate din viață — pentru că este puțin probabil ca în acest caz declinul lor să fie cauzat de impactul terestru'', a explicat Murray.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost