Popularul serial de televiziune pentru copii "Sesame Street" va introduce un personaj autist, fetița Julia
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Popularul serial de televiziune pentru copii "Sesame Street" va introduce un personaj autist, fetița Julia
Popularul serial de televiziune pentru copii
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Celebrele păpuși "muppets" din programul de televiziune pentru copii "Sesame Street" vor avea un nou prieten, diferit de ceilalți copii, care se numește Julia și este autistă, au anunțat responsabilii programului, relatează luni EFE. Semnatara scenariului, Christine Ferraro, a anunțat într-un interviu acordat postului CBS, că acest personaj figurează deja în benzile desenate și în comic-urile digitale pe care se bazează popularul serial de televiziune pentru copii și care a împlinit 50 de ani de existență.
Popularele personaje "Cookie monster", "Oscar the grunch" sau "Epi and Blas" vor avea o nouă prietenă, o fetiță cu părul roșcat care se numește Julia și care este mereu însoțită de un iepuraș de pluș. Noul personaj își va face debutul în programele difuzate de posturile americane HBO și PBS începând cu luna aprilie. "Marea discuție încă de la început a fost: 'Putem oare vorbi despre teme precum autismul'", a mărturisit Ferraro în programul '60 Minutes' difuzat de CBS News . "Este complicat deoarece autismul, nu se manifestă unic, ci este diferit de la o persoană la alta", a precizat ea.
De la prima sa apariție, Julia va avea caracteristici comune copiilor cu autism, iar când i se va prezenta unul din personajele principale, 'Big bird' (Paco Pico), ea îl va ignora. Supărat de reacția fetiței, 'Big bird' va crede că nu este pe placul Juliei, însă celelalte personaje îi vor arăta că fetița este diferită de ceilalți copii și vede lucrurile în mod diferit.
Potrivit responsabililor programului, cazurile de autism au crescut constant în ultimii ani. Se estimează că unul din 68 de copii din SUA suferă de autism, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL48
27
29
23
8
20

Extragerea noroc:  9193232

Harta Focsani
   

Actualitatea

Coadă la Serviciul de Pașapoarte; au fost depuse aproape 2.000 de cereri în două săptămâni
Vrâncenii plecaţi la muncă peste hotare au făcut şi anul acesta cozi la Serviciul Paşapoarte. În aproximativ două spăptămâni, au fost depuse aproape 2000 de solicitări, cele mai multe fiind pentru eliberarea paşapoartelor electronice.

POZA ZILEI

S-a întors canicula

SECVENTA ZILEI

Plimbare

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost