Poluarea din mediul înconjurător, asociată cu creșterea riscului de cancer (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Poluarea din mediul înconjurător, asociată cu creșterea riscului de cancer (studiu)
Poluarea din mediul înconjurător, asociată cu creșterea riscului de cancer (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi


Persoanele care trăiesc în zone expuse la poluanți nocivi, prezenți în atmosferă, apă și pământ, au un risc mai mare de a dezvolta cancer, conform unui studiu realizat recent în Statele Unite, citat de Reuters. Numeroase cercetări au asociat poluarea cu creșterea riscului de apariție a unor tipuri de tumori, însă studiul recent s-a concentrat pe modul în care efectul combinat al expunerii la o diversitate de contaminanți poate influența dezvoltarea cancerului.
Oamenii de știință au analizat rata anuală a diagnosticelor de cancer în fiecare dintre statele americane și au descoperit că există, în medie, 451 de cazuri la 100.000 de persoane. Spre deosebire de statele cu cea mai bună calitate a mediului, cele care ocupau pozițiile inferioare în acest clasament aveau, în medie, cu 39% mai multe cazuri de cancer în fiecare an la 100.000 de locuitori. Anual, cancerul este responsabil de unul din patru decese în Statele Unite, notează echipa de cercetători condusă de dr. Jyotsna Jagai de la Universitatea Chicago, Illinois.
Pentru această cercetare oamenii de știință au luat în calcul expunerea la o gamă largă de factori de mediu care au inclus poluarea din aer, din apă și din pământ, dar și "factori mediu socio-demografici", după cum a explicat Jagai pentru sursa citată. Pentru a analiza conexiunea dintre calitatea mediului și riscul de tumori, oamenii de știință au studiat, stat cu stat, informațiile legate de expunerea la diverși poluanți din anul 2000 până în 2005 și cele referitoare la diagnosticele de cancer din perioada 2006 și 2010. Tumorile de prostată și sân sunt cel mai puternic asociate cu factorii de mediu, relevă concluziile cercetării.
Una dintre limitările studiului este reprezentată de faptul că a cuprins o perioadă de timp relativ scurtă ținând cont că unele tipuri de tumori pot apărea la mulți ani după expunerea la factori de poluare, notează autorii. De asemenea, nu a fost luat în calcul stilul de viață al persoanelor, precum consumul de alcool, activitatea fizică și alimentația, care pot influența riscul de tumori. "Totuși, s-a demonstrat în mod consistent că mediul înconjurător are un impact specific asupra sănătății și asupra cancerului, dincolo de caracteristicile individuale", a precizat Scarlett Lin Gomez, cercetătoare la Institutul pentru Prevenirea Cancerului din California și la Institutul pentru Cancer de la Stanford, autoarea articolului care însoțește studiul. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost