Poliția Municipiului Focșani va fi condusă de ofițerii Cara, Oprea și Modreanu
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Poliția Municipiului Focșani va fi condusă de ofițerii Cara, Oprea și Modreanu
Poliția Municipiului Focșani va fi condusă de ofițerii Cara, Oprea și Modreanu
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

Echipa de conducere de la Poliția Municipiului Focșani s-a întregit. Asta pentru că începând cu dara de 11 iulie a.c., comisarul șef Alexandru Cara a fost împuternicit șef al poliției municipale, iar din data de 12 iulie a.c., comisarul șef Adrian Oprea și subcomisarul Cătălin Modreanu au fost împuterniciți pe funcțiile de adjuncți. Primul va avea atribuții pe linie de ordine publică, iar cel de-al doilea pe linie de poliție judiciară și poliție rutieră. Comisarul șef Cara a fost până acum adjunct al șefului Poliției Focșani, funcție ocupată prin concurs, comisarul șef Oprea a condus Secția de Poliție Rurală Golești, iar subcomisarul Modreanu fusese împuternicit pe data de 1 iulie a.c., în funcția de șef al Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Focșani.

    Trei ofițeri de poliție au fost împuterniciți pe funcțiile de șef și adjuncți la Poliția Municipiului Focșani. Astfel, pe funcția de șef al Poliției Municipiului Focșani a fost împuternicit comisarul șef Alexandru Cara, care până acum a fost adjunct. În vara anului trecut, el a fost împuternicit pe funcția de adjunct, iar în luna mai a.c., a câștigat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții.
    S-au emis dispoziții de numire în funcții și pentru doi adjuncți. Este vorba despre comisarul șef Adrian Oprea, care până acum a fost împuternicit la comanda Secției de Poliție Rurală Golești și subcomisarul Cătălin Modreanu, care începând cu data de 1 iulie a.c., fusese împuternicit la comanda Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Focșani. Împuternicirile au caracter temporar, posturile urmând să fie scoase la concurs. Comisarul șef Oprea are atribuții pe linie de ordine publică, iar subcomisarul Modreanu pe linie de poliție judiciară, structură din care și provine și pe linie de poliție rutieră.
    „Începând cu  data de 11 iulie a.c., domnul comisar-şef de poliţie Cara Alexandru a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de șef al Poliției municipiului Focșani. Cu data de 12 iulie a.c, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct - Poliția municipiului Focșani, pe linie de Ordine Publică, d-nul comisar șef de poliție Oprea Adrian. Cu data de 12 iulie a.c, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct - Poliția municipiului Focșani, pe linie de Investigații Criminale, d-nul subcomisar de poliție Modreanu Cătălin”, a transmis agent principal Paula Enache de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Polițiștii împuterniciți la comanda Poliției Focșani sunt ofițeri tineri, doi dintre ei cu misiuni peste hotare, ambițioși și hotărâți să facă tot ce le stă în puteri pentru ca focșănenii și nu numai, să se simtă în siguranță. Despre comisarul șef Alexandru Cara, despre misiunile externe și despre activitatea sa în poliție presa a scris de mai multe ori. Cu mari responsabilități pe umeri, comisarul șef Cara, care până acum a condus singur Poliția Focșani, spune că va face față tuturor provocărilor, mai ales că acum are cu cine să facă echipă. „Împreună cu cei doi colegi care au fost împuterniciți pe funcțiile de adjuncți vom face față tuturor provocărilor. Sunt oameni tineri, de perspectivă și împreună vom putea obține rezultate deosebite”, ne-a spus comisarul șef Cara.

Subcomisarul Modreanu, cel mai tânăr membru al noii echipe de conducere

    Nici comisarul șef Adrian Oprea nu este lipsit de experiență. Polițist de 17 ani, comisarul șef Oprea a ocupat mai multe funcții. Astfel, o vreme el a fost ofițer instructor pe zona Vidra, a lucrat apoi la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, după care și-a desfășurat activitatea la Serviciul de Ordine Publică fiind responsabil de activitățile pe linie de ordine publică din mediul rural. Apoi, din 2011 și până în prezent a condus Secțiile de Poliție Rurală Cotești și Golești. Consideră că experiența pe care o are în spate îl va ajuta în îndeplinirea noilor atribuții pe care le implică funcția de adjunct al șefului Poliției municipiului Focșani. „Este o provocare și un angajament care implică multă muncă. Mă onorează faptul că am fost împuternicit adjunct al șefului Poliției Municipiului Focșani și cred că experiența dobândită până acum mă va ajuta să fac față tuturor provocărilor. Cred că împreună cu cei doi colegi vom face o echipă bună”, a precizat comisarul șef Oprea.
    Și subcomisarul Cătălin Modreanu va face față noilor provocări, mai ales că vine dintr-un serviciu în care se muncește mult și în care disponibilitatea este aproape o condiție, pe lângă profesionalism și seriozitate. Este polițist de 11 ani, perioadă în care a lucrat numai pe linie de poliție judiciară, la București și apoi la Biroul de Investigații Criminale de la Poliția Focșani. Începând cu data de 1 iulie a.c., el a fost împuternicit la comanda Biroului. Noul adjunct de la Poliția Focșani are și 14 misiuni operative în Italia. „Funcția pe care am fost împuternicit reprezintă pentru mine o nouă etapă în cariera de polițist, o etapă ce implică multă responsabilitate. În același timp este și o provocare căreia îmi doresc să-i fac față cu succes. Am convingerea că împreună cu noua echipă de conducere de la Poliția Municipiului Focșani vom reuși să îndeplinim obiectivele pe care le avem, mai ales în ceea ce privește liniștea cetățenilor municipiului Focșani și a celor din comunele arondate acestuia”, ne-a precizat și subcomisarul Modreanu, cel mai tânăr membru al echipei de comandă de la Poliția Focșani.

Inițial s-au vehiculat alte două nume de adjuncți

    Odată cu aceste împuterniciri, Biroul de Investigații Criminale de la Poliția Focșani a rămas fără șef, ceea ce înseamnă că va fi împuternicit un alt ofițer. În ceea ce privește funcția de șef al Secției de Poliție Rurală Golești, aceasta fusese ocupată prin concurs de comisarul șef Zorel Burlan. Numele unora dintre polițiștii aflați acum la comanda Poliției Municipiului Focșani au fost vehiculate de mai mult timp. Este vorba despre comisarul șef Alexandru Cara despre care s-a zvonit și apoi chiar s-a declarat oficial că va fi împuternicit la comanda poliției municipale. Surpriza a apărut în cazul celor doi adjuncți. Inițial au fost vehiculate alte două nume, respectiv cel al comisarului șef Daniel Fătu, șef al Biroului Rutier și comisarul Alin Vlad, actualmente șef la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Focșani. După aproximativ o lună și jumătate de la avansarea numelor celor doi ofițeri în presă, perioadă în care nu s-a mai întâmplat nimic, iar Poliția Focșani a fost condusă doar de comisarul șef Cara, zilele trecute au fost emise dispozițiile de împuternicire pe numele altor doi ofițeri, respectiv Oprea și Modreanu.
    După valul de pensionări de la începutul anului 2016, poliția municipală, dar și foarte multe servicii din IPJ, au rămas fără șefi. Multă vreme funcțiile rămase vacante au fost conduse cu împuterniciri, iar în ultima vreme IPJ Vrancea a organizat concursuri, lucru care se întâmplă și în continuare.


 

 

5 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Succes oameni valorosi.

  DE eu, postat pe 18-07-2017, la 08:15

 • Felicitari.

  DE marius, postat pe 18-07-2017, la 15:48

 • Succes in activitate

  DE radu t., postat pe 18-07-2017, la 17:06

 • E timpul ca oamenii valorosi ,tineri dar cu experienta,sa-si faca dovada exprimarii profesionale.Mult succes !

  DE LT, postat pe 18-07-2017, la 19:18

 • Mult succes intregii echipe.

  DE radu p., postat pe 18-07-2017, la 21:27

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost