Polițiștii vin cu recomandări pentru a nu avea surprize neplăcute în minivacanța de Adormirea Maicii Domnului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Polițiștii vin cu recomandări pentru a nu avea surprize neplăcute în minivacanța de Adormirea Maicii Domnului
Polițiștii vin cu recomandări pentru a nu avea surprize neplăcute în minivacanța de Adormirea Maicii Domnului
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Peste două sute de polițiști, din toate structurile, vor acționa în perioada 12 – 15 august pentru prevenirea faptelor antisociale, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare, astfel încât cetățenii să se bucure în liniște de această perioadă de sărbătoare, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Vrancea.
    „În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 250 de polițiști vrânceni de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum și de la structurile de intervenție rapidă, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și de la combaterea criminalității organizate. Cei 250 de polițiști vor acționa cu 85 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare, astfel încât cetățenii să se bucure în liniște de această sărbătoare.
    Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 95 de patrule de siguranță publică, dintre care 32 în mediul urban. Totodată vor fi constituite patrule în sistem integrat cu efective ale IJJ Vrancea, precum și poliție locală.
    În aceste zile, 150 de polițiști vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice, la evenimentele organizate cu ocazia sărbătoririi zilelor unor localități, precum și la bâlciurile tradiționale. La aceste evenimente se estimează că va participa un număr mare de persoane.
    Pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, 60 de polițiști rutieri vor acționa, utilizând în medie, zilnic, 9 aparate radar. O atenție deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către nordul Moldovei, precum și DN 2D Focșani – Lepșa, dar și alte zone de agrement din județ (Soveja, Vânători, etc.)
    Totodată, polițiștii de la transporturi cu sprijinul colegilor de la I.J.J. Vrancea, vor patrula și asigura măsuri de ordine în 9 stații și halte de mișcare CFR. De asemenea, polițiștii vor patrula în 21 de trenuri de persoane care circulă pe raza județului Vrancea, inclusiv cele care se deplasează înspre și dinspre Litoral. Facem apel pe această cale la persoanele care călătoresc cu trenul, să aibă în vedere tot timpul bagajele și bunurile proprii, fără a le lăsa nesupravegheate.

    Polițiștii vă recomandă:
    Dacă plecați de acasă: Spuneți numai persoanelor de încredere când plecați. Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conținut să îi informeze pe străini că ați plecat în concediu. Atenție: și postările de pe internet, locația sau fotografiile din vacanță, vă trădează.
    Închideți și asigurați la plecare toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon, geamul de aerisire de la baie și nu lăsați în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracții” pentru hoți.

    Dacă vă petreceți timpul liber în străinătate: Interesați-vă din timp cu privire la legislația țării respective și procurați-vă adresele și telefoanele ambasadelor sau consulatelor țării noastre din statele respective - informații puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro. Înainte de plecare efectuați schimbul valutar în moneda de schimb a țării de destinație. În cazul în care moneda respectivă este greu de achiziționat, puteți efectua schimbul valutar în euro sau dolari.
    Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (NU ŞI ADRESA!).

    Pe perioada sejurului: Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare. Păstrați banii şi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau cunoscute ocazional! Când părăsiți camera de hotel/ pensiune, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise mai ales dacă aveţi repartizată o cameră la parter sau la un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare.
    Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!
    Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru! Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții, întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.
    Dacă vă aflaţi în staţiuni de pe litoral, nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/ filmat, bijuterii, etc.)! Rugați o  persoană de încredere să rămână în locul respectiv!
    În caz de nevoie sau dacă ați fost martorul unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!
    Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi poliţiei toate amănuntele!“, sunt sfaturile polițiștilor.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost