Poliţia din Vrancea, controlată de IGPR
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Poliţia din Vrancea, controlată de IGPR
Poliţia din Vrancea, controlată de IGPR
Ofiţeri de la Bucureşti verifică activitatea poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

   Cazul Liviu Jitea ar putea avea repercusiuni în rândul mai multor angajaţi ai Poliţiei vrâncene. Ieri, ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au ajuns la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, pentru a verifica ce au făcut poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea pentru combaterea evaziunii fiscale pe raza judeţului.
   Sursele noastre ne-au precizat că aceste verificări au legătură cu omul de afaceri Liviu Jitea, arestat pe baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Galaţi, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi. Jitea este considerat liderul unei grupări infracţionale care ar fi făcut contrabandă cu alcool.
Inspectorul şef al IPJ Vrancea, comisarul şef Ionel Popescu, a confirmat că ofiţerii Corpului de Control au venit în instituţia pe care o conduce. „Se verifică modul în care au fost instrumentate anumite dosare şi acţiunile desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor care se săvârşesc în domeniul producerii şi comercializării băuturilor alcoolice”, a explicat comisarul şef Popescu.  
   La rândul său, ofiţerul de presă din cadrul IGPR, Sorin Hulea, a precizat că se verifică modul în care s-au implicat anumiţi poliţişti în combaterea evaziunii fiscale.  „Este o verificare a modului de implicare a factorilor responsabili cu combaterea evaziunii fiscale din cadrul IPJ Vrancea“, ne-a declarat Sorin Hulea. De combaterea evaziunii fiscale se ocupă poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Şeful acestui Serviciu, comisarul şef Marian Harap, ne-a precizat că a auzit că sunt verificări, dar că el este în concediu de mai bine de trei săptămâni.

Poliţişti audiaţi în cazul Jitea

   În ziua în care Liviu Jitea a fost săltat de procurorii gălăţeni, alte peste 50 de persoane au fost duse la audieri cu mandate de aducere. Printre acestea s-au numărat şi doi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Este vorba despre un poliţist şi o poliţistă. Ofiţerul a fost lăsat să plece după ce a fost audiat, sursele noastre precizându-ne că el a fost chemat în calitate de martor în dosar, în condiţiile în care a avut în lucru mai multe dosare care făceau referire la activităţi ilegale cu alcool. Colega sa se afla la momentul respectiv în concediu, ea fiind şi plecată din ţară, fapt pentru care procedura va fi reluată atunci când se va întoarce la serviciu.
   Ancheta în acest caz este abia la început, urmând ca pe durata acesteia să se stabilească vinovăţia sau nevinovăţia fiecăreia dintre persoanele audiate. Cert este că poliţiştii vrânceni au depistat şi ei transporturi cu alcool, dar sursele noastre ne-au precizat că în mare parte nu s-a putut dovedi provenienţa acestora.
   Serviciul de Investigare a Fraudelor a primit şi anul trecut vizita ofiţerilor de la Bucureşti după ce mai multe plângeri depuse de câţiva reprezentanţi ai unor unităţi bancare din Focşani, care făceau referire la înşelăciuni cu file CEC, au dispărut. În locul sesizărilor în original au apărut copii ale acestora, care au ajuns şi pe mâna prefectului de la vremea respectivă, Sorin Hornea, care a şi făcut sesizarea la Bucureşti. Dosarul în care sunt cercetaţi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor se află şi acum pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Între timp, dosarul a ajuns şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar procurorii de aici l-au trimis din nou la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.

Trei controale în trei luni

   De la începutul anului şi până în prezent, superiorii de la Bucureşti au vizitat Vrancea de trei ori. La începutul anului, după scandalul sexual de la IPJ Olt, ministrul Administraţiei şi Internelor a dispus controale la toate inspectoratele de poliţie judeţene din ţară, în căutarea poliţistelor abuzate. Din verificările efectuate nu a reieşit că vreuna dintre angajatele din IPJ Vrancea a avut probleme cu superiorii din instituţie, fapt pentru care nu au fost aplicate sancţiuni şi nu au fost luate măsuri împotriva niciunui cadru al IPJ Vrancea.
   Alte verificări au fost efectuate la începutul lunii martie şi au vizat modul de soluţionare a unei plângeri depuse de un cetăţean, care locuieşte în alt judeţ, dar care are proprietăţi în Vrancea. Pentru că nu şi-a putut împărţi moştenirea cu rudele, el a făcut sesizare la Bucureşti, nemulţumit fiind de modul în care au acţionat poliţiştii care au făcut verificări în cazul său. Din discuţiile purtate cu poliţiştii vrânceni, la vremea respectivă, sesizarea bărbatului a fost una neîntemeiată, însă ofiţerii de la Bucureşti au fost nevoiţi să-i dea curs.
   Acum, ofiţerii bucureşteni au revenit în Vrancea pentru a verifica o altă sesizare, ce are legătură cu cazul omului de afaceri Liviu Jitea.
   Pe data de 9 martie a.c., omul de afaceri Liviu Jitea şi alte şapte persoane au primit mandate de arestare preventivă în dosarul afacerilor ilegale cu alcool cu un prejudiciu de opt milioane de euro. Procurorii au propus arestarea a 18 persoane, însă doar 8 dintre acestea au primit mandate. Este vorba despre Liviu Jitea, considerat liderul grupării, Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan şi Alexandru Bortoş.
   Verificările începute ieri, la IPJ Vrancea nu i-au surprins pe unii dintre oamenii legii, care se aşteptau să primească o vizită.


 

 

7 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • buna decizia IGPR . sa vina si sa vada neregulile politiei Vrancene . sa scoata politistii corupti la iveala .

  DE ............, postat pe 19-03-2013, la 03:28

 • Doamne ocroteste-i pe romani, caci de politie....ne-am saturat !

  DE Gica, postat pe 19-03-2013, la 06:30

 • asa intrebatii de sanatate de la sef si nu il uitati si pe adjunctul lui..............

  DE ana, postat pe 19-03-2013, la 06:36

 • Era si timpul ca acesti aserviti ai puterii locale sa fie controlati si pedepsiti pentru politia politica care o fac in acest judet !

  DE Garcea, postat pe 19-03-2013, la 06:54

 • Macar cei ce cerceteaza de si-ar face datoria. Au mai fost valuri prin politie si s-au linistit mutandu-i pe ce vinovati dintr-un fotoliu in altul. Si dedata aceasta este unul care va rezolva problema. Ca de' ca el nu e nimeni si influenta pe care o are in actuala putere rezolva si ce nici nu visam. Vom trai si vom vedea. Dar daca nici acum nu starpiti aceste jeguri.......asa sa va ajute bunul DUMNEZEU !

  DE COTESTEANU, postat pe 19-03-2013, la 07:50

 • LA CAFE BAR MAROC -BIG CENTRU - MUZICA FOARTE TARE IN FIECARE SEARA DERANJEAZA VECINII ,SE FAC RECLAMATII SI DEGEABA

  DE doru, postat pe 19-03-2013, la 08:50

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost