Poliţiștii ce desfășoară activităţi deosebite ar putea fi plătiţi pe orele suplimentare efectuate în timpul săptămânii (proiect de ordin)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Poliţiștii ce desfășoară activităţi deosebite ar putea fi plătiţi pe orele suplimentare efectuate în timpul săptămânii (proiect de ordin)
Poliţiștii ce desfășoară activităţi deosebite ar putea fi plătiţi pe orele suplimentare efectuate în timpul săptămânii (proiect de ordin)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Poliţiştii care desfăşoară activităţi deosebite, cu caracter operativ sau neprevăzut, ar putea fi plătiţi pentru orele suplimentare efectuate în timpul săptămânii - prevede un proiect de ordin de ministru supus dezbaterii publice, informează miercuri un comunicat al MAI.
Conform comunicatului, această măsură a fost luată, cu caracter de excepţie, numai pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, fiind stabilită prin Legea nr. 79/2018 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în condiţiile în care pentru restul personalului bugetar orele suplimentare se compensează numai cu timp liber corespunzător.
Astfel, se vor putea plăti orele suplimentare efectuate în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României, în situaţii de urgenţă, în personalizarea, emiterea şi evidenţa generală a documentelor de identitate şi a paşapoartelor simple, în emiterea şi evidenţa permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor rutiere, atunci când: au un grad ridicat de risc asupra integrităţii fizice, sănătăţii sau vieţii personalului implicat; au un grad ridicat de complexitate şi dificultate; presupun intervenţia specializată în funcţie de nivelul de urgenţă şi/ sau gravitate a situaţiei/ evenimentului; în situaţii de catastrofe, calamităţi, tulburări de amploare ale ordinii şi siguranţei publice ori alte asemenea evenimente, la creşterea capacităţii operaţionale a unităţii, precizează MAI.
Regula de bază rămâne compensarea cu ore libere plătite, iar atunci când acest lucru nu este posibil din cauza deficitului de personal, munca suplimentară va fi remunerată. "Munca suplimentară se dispune de şeful ierarhic, în scris, fără a se putea depăşi 180 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite, se poate aproba prestarea muncii suplimentare peste plafonul de 180 de ore anual, dar nu mai mult de 360 de ore anual, în baza unui raport nominal întocmit de şeful ierarhic. Şefii unităţilor care au calitatea de ordonatori de credite analizează la începutul fiecărei luni situaţia orelor suplimentare în vederea încadrării în fondurile bugetare alocate pentru plata acestei munci, respectiv în limita de 3% din suma soldelor de funcţie/ salariilor de funcţie, soldelor de grad/ salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/ salariilor de comandă", subliniază comunicatul MAI.
Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a MAI - www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al Ministerului Afacerilor Interne. Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost