Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Primăria Cîrligele a semnat contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiţii „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea“. Investiția are o valoare de 2,1 milioane de lei și este asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. „Îmi revine bucuria să vă anunţ că la acest sfârşit de an am semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene un contract de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiţii „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea“,  cu o valoare eligibilă de 2.100.350 lei, la care se adaugă o cofinanţare de 188.139 lei a Primăriei Comunei Cîrligele. Licitaţia privind proiectarea şi execuţia lucrărilor se va desfăşura pe parcursul lunilor de iarnă, urmând ca din primăvară să se procedeze la demolarea podului vechi din lemn şi la construirea celui nou din beton armat, care va avea o lungime de 21 de metri şi o lăţime de 6 metri“, a precizat primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu.
    De reținut că, în luna octombrie, autoritățile locale din Cîrligele au finalizat lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor din localitate. Ultimul mare proiect de asfaltare a avut o valoare estimată de 3,8 milioane de lei, plus TVA. Lucrările au constat în balastarea drumurilor respective, turnarea unui strat de piatră amestec, turnarea a două straturi de asfalt și realizare de șanțuri și betonarea acestora. „Am reușit să obținem finanțare în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea unor drumuri de interes local. Practic, cu acest proiect am asfaltat ultimele străzi și drumuri locale care încă nu au fost modernizate și asfaltate“, a afirmat primarul Ștefan Moscu.
    Ștefan Moscu a reamintit că Primăria Cîrligele a demarat lucrările la proiectul privind „Modernizare și dotare grădiniță pentru copii și modernizare centru de asistență după programul școlar“. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 615 mii lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală - Submasura 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. „Singura soluţie de dezvoltare a comunităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană “, a spus Ştefan Moscu.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost