Poate fi 'reciclat' Marx în secolul al XXI-lea? Părerile economiștilor sunt divergente
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Poate fi 'reciclat' Marx în secolul al XXI-lea? Părerile economiștilor sunt divergente
Poate fi 'reciclat' Marx în secolul al XXI-lea? Părerile economiștilor sunt divergente
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Anumiţi economişti vor ca opera lui să fie uitată pentru totdeauna, în timp ce alţii, deşi au o filosofie liberală, îi laudă pertinenţa: Operele lui Karl Marx, la 200 de ani după naşterea sa, generează dezbateri uneori neaşteptat de aprinse, informează AFP. Moştenirea lui este "restrânsă la cercuri academice sau de intelectuali, însă marxismul în marile formaţiuni de stânga este inexistent", a declarat pentru AFP Memphis Krickberg, sociolog franco-german şi teoretician marxist. "Stânga radicală", atât în rândul germanilor din partidul Die Linke, cât şi în rândul partidului La Fance Insoumise", "este dominată de o influenţă populistă, care se referă din ce în ce mai puţin la marxism. Sintagma 'elita rea' a înlocuit sintagma 'capitalişti răi'", a adăugat el.
În rândul economiştilor, de asemenea, autorul unor lucrări precum "Capitalul" şi "Manifestul Partidului Comunist" şi-a pierdut puţin câte puţin capitalul de simpatie, a constatat Franz Dietrich, profesor de istorie a gândirii economice la Ecole d'Economie din Paris. "Marxismul şi-a pierdut din influenţă", la fel ca "celelalte abordări heterodoxe", consideră acelaşi cercetător, care nu este un simpatizant marxist. "Gândirea economică dominantă, cu modelele şi paradigmele sale, este tot mai standardizată şi mai uniformizată", a adăugat el.

Continuarea pe https://bit.ly/2jugqkc


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost