PFA-urile se pregătesc pentru plățile anticipate din luna martie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
PFA-urile se pregătesc pentru plățile anticipate din luna martie
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Plățile anticipate la Finanțe pentru primul trimestru din acest an pot fi efectuate până la 27 martie. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a arătat că este vorba despre plățile anticipate cu titlu de impozit, contribuţii de asigurări sociale şi contribuţii de asigurări sociale de sănătate, exceptându-se cazul veniturilor pentru care plăţile anticipate se stabilesc prin reţinere la sursă. Aceste plăți anticipate trebuie efectuate de către persoanele care realizează venituri din activităţi independente, respectiv venituri din activităţi de producţie, venituri din activităţi de comerţ, venituri din activităţi de prestări de servicii, venituri din profesii liberale, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente. Pentru aceste categorii de contribuabili, plățile anticipate aferente primului trimestru din acest an sunt la impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări sociale de sănătate.
    În cazul persoanelor care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendarea bunurilor agricole, plățile anticipate sunt pentru impozitul pe venit și contribuţia de asigurări sociale de sănătate. „Excepţie de la plata la termenul menţionat fac persoanele fizice pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor realizate din: arendarea bunurilor agricole (caz în care reţinerea impozitului şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se face la sursă de către utilizatorul terenului – arendaş şi se virează la bugetul de stat până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost reţinut); închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală (plăţile anticipate se efectuează în două rate egale, scadente la 25 iulie şi 25 noiembrie); De asemenea persoanele fizice care obţin venituri din activităţi agricole pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit (plăţile anticipate se efectuează în două rate egale, scadente la 25 octombrie şi 15 decembrie) sunt exceptate de la efectuarea plăţilor anticipate“, se arată în informarea de la AJFP Vrancea. Plățile se fac pe codul numeric personal al contribuabililor, în numerar sau prin intermediul POS-urilor, la trezoreria unităţii fiscale în raza căreia au domiciliul, prin ordin de plată, în conturile trezoreriei de care aparţine unitatea fiscală în raza căreia au domiciliul, prin mandat poştal sau prin intermediul www.ghiseul.ro, cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost