Peste 100 de cadre didactice susțin mâine examenul de Definitivat
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Peste 100 de cadre didactice susțin mâine examenul de Definitivat
Peste 100 de cadre didactice susțin mâine examenul de Definitivat
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cadrele didactice care s-au înscris la examenul de definitivare în învățământ vor susține mâine, 20 aprilie, examenul. Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în îmvățământ în anul școlar 2016-2017, rezultatele vor fi afișate pe 25 aprilie. Eventualele contestații pot fi depuse în zilele de 25 și 26 aprilie, când vor fi transmise la centrele de evaluare/ contestații. Acestea vor fi soluționate  în perioada 26-29 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 30 aprilie.
Tabelele nominale cu candidații admiși vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale în perioada 2-22 mai, când vor fi validate rezultatele examenului prin ordin al ministerului Educației Naționale. La nivelulul județului Vrancea, potrivit http://definitivat.edu.ro, sunt înscrise la acest examen peste 100 de cadre didactice, la mai multe discipline.
Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, „(...) cadrele didactice care au efectuat stagiul de practică obligatoriu, dar nu au promovat examenul, se pot înscrie în condiţiile prevăzute de art. 241 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (...) având obligaţia de a susţine toate probele examenului în anul şcolar în care se înscriu“. „Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de finalizarea reluării, de fiecare dată, a stagiului de practică cu durata de un an şcolar şi de achitarea, la unitatea de învăţământ la care se depune dosarul de înscriere, a unei taxe în cuantum de 300 lei. Cuantumul taxei de înscriere poate fi modificat de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, la propunerea fundamentată a comisiei de examen judeţene/a munici piului Bucureşti, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea probelor de examen, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare; cheltuielile aferente examenului se efectuează în limita sumelor încasate“, se mai arată în metodologie, care a fost modificată în ianuarie 2017.
„Candidaţii care, din motive obiective, nu pot participa la efectuarea inspecţiilor de specialitate la clasă sau care sunt declaraţi absenţi sau retraşi la susţinerea probei scrise au dreptul de a se înscrie la examen în sesiunea următoare nu sunt consideraţi respinşi, iar sesiunea respectivă nu este luată în considerare între cele 3 sesiuni fără taxă, prevăzute de lege. Candidaţii prezenţi la proba scrisă, ale căror lucrări au fost anulate, dar care nu se află sub incidenţa prevederilor art. 22 alin. (5) şi ale art. 27 alin. (3), au dreptul de a se înscrie la examen în sesiunea următoare, iar sesiunea respectivă este luată în considerare între cele 3 sesiuni fără taxă, prevăzute de lege. Candidaţii eliminaţi pierd dreptul de înscriere la examen în sesiunea imediat următoare, iar sesiunea respectivă este luată în considerare între cele 3 sesiuni fără taxă, prevăzute de lege. (...) Candidaţii care depăşesc vechimea de 7 ani de predare efectivă la catedră cu statut de cadru didactic calificat, precum şi candidaţii care au susţinut examenul naţional de definitivare în trei sesiuni fără să promoveze, dar care au finalizat, de fiecare dată, reluarea stagiului de practică cu durata de un an şcolar, se pot înscrie pentru susţinerea acestui examen în sesiunea 2017“, mai prevede metodologia.  
 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Invatati fratilor ca va mai da 5 lei la salariu !!!!

  DE dd, postat pe 19-04-2017, la 08:10

 • UNDE ESTE CENTRUL DE EXAMEN CA NU L-AU PUBLICAT PE SITE? ALTE INSPECTORATE AU PUBLICAT CENTRUL DE EXAMEN DE PE 2 APRILIE.

  DE Ciubotaru, postat pe 19-04-2017, la 11:07

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost