Personajul principal din 'Altered Carbon' este interpretat de trei actori, dintre care doi asiatici
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Personajul principal din 'Altered Carbon' este interpretat de trei actori, dintre care doi asiatici
Personajul principal din 'Altered Carbon' este interpretat de trei actori, dintre care doi asiatici
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Takeshi Kovacs, personajul principal din noul serial de pe Netflix "Altered Carbon", ecranizarea romanului science-fiction omonim de mare succes al lui Richard K. Morgan, este interpretat de nu mai puţin de trei actori, unul suedez, Joel Kinnaman, unul american de origine chineză, Byron Mann, şi unul de origine coreeană născut în SUA, Will Yun Lee, relatează popsugar.com. Cum de este posibil acest lucru? Acţiunea serialului se petrece cu 300 de ani în viitor, când conştiinţa umană este depozitată într-un cip şi poate fi transferată oricând într-un alt trup. Noua dramă science-fiction a fost primită cu elogii de critică, care a remarcat faptul că este cel mai bun prim sezon al unui serial al Netflix de la "The Crown", precum şi atmosfera asemănătoare cu cea din "Blade Runner" şi uneori "Matrix".
În episodul pilot al serialului, Takeshi Kovacs este împuşcat mortal într-un apartament în care se află alături de iubita sa, Sarah. În acest moment, rolul lui Kovacs este interpretat de actorul american de origine chineză Byron Mann. El este un fost membru al unei mişcări rebele numită "Mesagerii", care însă a devenit mercenar după ce confraţii săi de arme au fost masacraţi. Când fostul rebel este găsit de forţele speciale interplanetare CTAC, Takeshi este ucis, iar conştiinţa sa este plasată în conservare.
Mann are o carieră de aproape 30 de ani, apărând în roluri episodice în seriale precum "Dark Angel", "Hell on Wheels" sau "Arrow". El a atras însă atenţia criticilor cu rolul său de suspect misterios din filmul independent "Jasmine" din 2015. Byron Mann are cele mai puţine apariţii ca Takeshi Kovacs în primul sezon din "Altered Carbon", el jucând rolul unui "trup" pe care personajul l-a folosit când era căutat după uciderea rebelilor alături de care luptase. Acţiunea serialului se petrece cu câteva sute de ani mai târziu, când conştiinţa lui Kovacs este instalată într-un nou trup, cel al lui Elias Ryker, un fost poliţist din Bay City. În acest moment personajul principal capătă o nouă înfăţişare, pe care o va păstra în majoritatea primului sezon. Rolul lui Takeshi Kovacs în trupul lui Ryker este jucat de actorul suedez Joel Kinnaman.
Fanii îl vor putea recunoaşte pe Kinnaman din remake-ul RoboCop din 2014, în care a jucat rolul celebrului cyborg neînduplecat în slujba legii, dar şi din filmul cu supereroi din 2016 "Suicide Squad", în care îl interpretează pe Rick Flag, militarul desemnat să conducă inedita echipă. Publicul de televiziune a putut vedea însă mai multe laturi ale lui Kinnaman în ultimii ani. El a jucat rolul detectivului Stephen Holder în "The Killing" din 2011 şi până în 2014, pentru care a fost foarte apreciat de critică. El a fost cooptat apoi în distribuţia serialului "House of Cards" pentru al 4-lea şi al 5-lea sezon. Kinnaman a jucat rolul guvernatorului de New York Will Conway, nominalizatul Partidului Republican în viitoarele alegeri, şi va relua acest rol în al 6-lea şi ultimul sezon.
Pe măsură ce primul sezon din "Altered Carbon" avansează, există multe multe momente în care Kovacs îşi aminteşte de vremea petrecută alături de Mesageri. În aceste flashback-uri, rolul lui este jucat de actorul american de origine coreeană Will Yun Lee. Lee este un practicant de arte marţiale recunoscut, tatăl lui fiind un mare maestru în Taekwondo. Actorul este cunoscut în principal pentru rolul detectivului Danny Woo în "Witchblade", dar a avut roluri recurente şi în "Hawaii Five-0", "True Blood" şi "Strike Back: Legacy". El apare de-a lungul întregului sezon de început al "Altered Carbon" în amintirile personajului principal Takeshi Kovacs.
Alegerea actorilor din distribuţie nu a fost însă lipsită de controverse, unele voci acuzând că utilizarea lui Kinnaman pentru rolul eroului cu origini japoneze şi slovace este o decizie de "albire" a personajului. Actorul suedez nu este de acord cu acest lucru, afirmând că lucrurile se petrec exact aşa şi în cartea ecranizată şi că nu e ca şi cum un actor alb este distribuit în rolul unui asiatic. "Cred că a numi asta albirea personajului este o dovadă de lene. Trebuie să încerci să te pui la curent cu toată povestea dacă aşa interpretezi lucrurile. Albirea personajelor este un lucru real, care s-a întâmplat o lungă perioadă de timp, şi este ceva dizgraţios, după părerea mea. Dar albirea se poate produce când ai un personaj asiatic care este jucat de un alb. Aici este vorba despre un personaj asiatic a cărui conştiinţă a fost transferată în corpul unui alb. Aşa este povestea, aşa este cartea", a declarat Kinnaman pentru Radio Times.
Într-adevăr, în cartea lui Richard K. Morgan Ryker este un ofiţer de poliţie în ceea ce era odată San Francisco, acum Bay City, al cărui trup este folosit când conştiinţa lui Takeshi Kovacs este reactivată pentru a soluţiona crima asupra magnatului Laurens Bancroft, aşa că serialul este fidel cărţii. Totuşi, după cum scrie site-ul io9, în carte personajul principal Kovacs, care relatează acţiunea la persoana întâi, gândeşte tot timpul cât este de ciudat pentru el să se uite în oglindă şi să vadă faţa lui Ryker. Or în serial această perspectivă nu apare la fel de clar.
Creatorul serialului, Laeta Kalogridis, apără însă într-un interviu alegerea actorilor, afirmând că cei doi actori de origine asiatică sunt la fel de importanţi pentru firul narativ ca şi versiunea lui Kinnaman. "Amândoi au roluri foarte semnificative. Adică au foarte multă acţiune. Amândoi au momente emoţionale. Am luat chiar unul dintre acele trupuri asiatice şi l-am făcut pe Kovacs/Ryker să se lupte cu el", a spus Kalogridis.
În ceea ce priveşte viitorul serialului, Joel Kinnaman a spus deja că într-un eventual al doilea sezon nu va mai fi probabil personajul principal Takeshi Kovacs, sentiment împărtăşit şi de creatoarea show-ului. Ea a declarat pentru io9 că dacă Kovacs ar avea de ales, el ar alege mereu un corp asiatic. Personajul principal a fost forţat să accepte trupul lui Ryker în primul sezon dar poate în următoarele rolul său va fi jucat de un actor asiatic, notează popsugar.com.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost