Percheziții pentru destructurarea unor grupări specializate în contrabandă cu țigări
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Percheziții pentru destructurarea unor grupări specializate în contrabandă cu țigări
Percheziții pentru destructurarea unor grupări specializate în contrabandă cu țigări
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Comunicat de presă - DGA Vaslui
(…), (în data de) 9 aprilie a. c, ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție, (Serviciile Județene Anticorupție Vaslui, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea și Galați), au efectuat 15 din cele 35 de percheziții dispuse și coordonate de procurorul de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Vaslui, în scopul destructurării a cinci grupări infracționale organizate, specializate în comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 — 2017, în municipiul Bârlad au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfășurarea, în mod constant, de activități de primire, deținere, transportare și ulterior, de vânzare de țigări aduse din Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă, grupări structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distribuție, comercializare și sprijin. Totodată există indicii rezonabile că activitatea de introducere în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră. Unul dintre dosarele penale în cauză a fost inițiat ca urmare a unei sesizări din oficiu a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGA — SJA Vaslui, care au desfășurat un complex de acte procedurale, în baza ordonanțelor de delegare dispuse de procurorul de caz.
    În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite și ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept, 10 autoturisme în vederea aplicării sechestrului. Totodată procurorii din cadrul Biroului Teritorial Vaslui au emis un număr de 50 mandate de aducere, care au fost puse în executare, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Biroului Teritorial Vaslui din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în vederea audierii și a dispunerii măsurilor legale. La activități (...) au participat efective din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui — Poliția Municipiului Bârlad. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul de Operațiuni Speciale Vaslui. Acțiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Pentru realizarea acțiunii au fost angrenate efective de aproximativ 200 de lucrători de poliție și jandarmerie. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • In piata ADJUD si in parcarile de linga piata,se vind tigari netimbrate sub stricta supraveghere a sefului de piata si a politiei locale.

    DE Jean Stanescu, postat pe 10-04-2017, la 08:00

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost