Percheziţie acasă la fiul unui primar din Vrancea, în cadrul operaţiunii “Ziua Z”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Percheziţie acasă la fiul unui primar din Vrancea, în cadrul operaţiunii “Ziua Z”
Percheziţie acasă la fiul unui primar din Vrancea, în cadrul operaţiunii “Ziua Z”
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Peste 200 de percheziţii au efectuat politiştii din mai multe judeţe ale ţării ieri, în cadrul operaţiunii “Ziua Z”, operaţiune coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală. Printre judeţele în care s-au făcut percheziţii s-a numărat şi Vrancea. În județul nostru a fost efectuată o singură percheziţie, iar persoana vizată a fost fiul unui primar.
Potrivit unor surse oficiale, dosarul în care ar fi vizat şi fiul primarului face referire la infracţiuni de natură economică şi este instrumentat de poliţiştii de la Bistriţa Năsăud. Pe numele fiului edilului vrâncean nu a fost emis mandat de aducere, aşa că politiştii de la crimă organizată au făcut doar câteva verificări, după care au plecat. 
    În total, percheziţii s-au făcut în 28 de judeţe în dosare ce au ca obiect infracţiuni de criminalitate organizată. “La data de 16 mai a.c., politişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminaliţăţii Organizate, cu sprijinul mai multor unităţi de poliţie şi suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 15 acțiuni operative, în cadrul mai multor dosare penale. Sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucueşti şi 28 de județe (Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanţa, Ialomița, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistrița Năsăud), urmând a fi audiate peste 290 de persoane. Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate perchezițiile vizează comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.
În alte dosare se efectuează cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. De asemenea, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deținere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic. Totodată, sunt efectuate percheziții în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă. La operaţiune participă peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie județene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acțiuni speciale ale Poliţiei Române”
, au transmis reprezentanţii Poliţiei Române prin intermediul unui comunicat de presă. 
    Şi procurorii DIICOT au postat un comunicat cu privire la acţiunea de amploare pe care a denumit-o operaţiunea “Ziua Z”. Procurorii DIICOT au arătat că acţiunile concentrate declanşate ieri la nivel naţional sunt „rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor“.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost