Patronul restaurantului Casa Veche, trimis în judecată pentru evaziune, spălare de bani, instigare la fals și uz de fals

1
15754


Patronul restaurantului Casa Veche, Marius Cozma, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, Potrivit procurorilor, Marius Cozma nu ar fi înregistrat în actele contabile veniturile provenite din comercializarea de vinuri îmbuteliate, prejudiciind  statul cu peste 270.000 lei. Procurorii susțin că banii astfel obținuți au fost folosiți pentru achiționarea restaurantului Casa Veche, la un preț mult subevaluat.
Pentru a nu da de bănuit, anchetatorii susțin că acesta ar fi determinat patru persoane apropiate lui să întocmească acte fictive din care să reiasă că l-au împrumutat cu diferite sume de bani în lei și euro. Anchetatorii au descoperit că afaceristul ar fi „spălat” în acest mod peste 300.000 de euro și 800.000 de lei. „Marius Cozma este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Inculpatul, în calitate de administrator, nu a înregistrat parțial în contabilitate veniturile provenite din comercializarea de vinuri îmbuteliate, cauzând un prejudiciu la Bugetul Consolidat al Statului de 272.803 lei, inculpatul achitând 28.414 lei. Sumele obținute ilicit din activitatea infracțională desfășurată au fost folosite în fapt pentru achiziționarea la un preț subevaluat a restaurantului Casa Veche din municipiul Focșani, iar pentru crearea unei aparențe de legalitate a prețului de achiziție, a determinat pe inculpații Maricica Ilie, Sonia Zanfir, George Olivian Simion și Daniel Iftimie să întocmească în mod fictiv înscrisuri sub semnătură privată, prin care se atestă în mod nereal că aceștia din urmă l-au împrumutat cu sume semnificative de bani, atât în lei cât și în euro. În acest mod, inculpatul a creat o aparență de legalitate pentru proveniența sumelor obținute ilicit, spălând în acest fel suma totală de 305.000 euro și 800.000 lei”, ne-a precizat Florin Èšîrlea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Surse din cadrul anchetei ne-au spus că dosarul a fost în lucru aproape 3 ani. Bunurile patronului Casa Veche au fost puse sub sechestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here