Pastele 'nu contribuie la îngrășare' și, în anumite condiţii, ar putea chiar ajuta la slăbit (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Pastele 'nu contribuie la îngrășare' și, în anumite condiţii, ar putea chiar ajuta la slăbit (studiu)
Pastele 'nu contribuie la îngrășare' și, în anumite condiţii, ar putea chiar ajuta la slăbit (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Persoanele care doresc să slăbească sunt, în general, îndemnate să reducă aportul de carbohidraţi din alimentaţie, însă un studiu realizat în Canada a descoperit că pastele nu ar contribui la creşterea greutăţii corporale şi, mai mult, în anumite condiţii ar ajuta chiar la eliminarea kilogramelor în plus. Carbohidraţii sunt consideraţi de multe ori vinovaţi pentru epidemia de obezitate, însă pastele nu merită o asemenea publicitate negativă, susţine o echipă de cercetători de la St. Michael's Hospital din Toronto, Canada, în urma unui studiu citat marţi de AFP şi UPI.
Spre deosebire de majoritatea carbohidraţilor ''rafinaţi'', care sunt rapid absorbiţi în fluxul sanguin, pastele au un index glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că au drept efect o creştere mai lentă a nivelului glucozei din sânge. ''Studiul a descoperit că pastele nu contribuie la îngrăşare sau la creşterea cantităţii de grăsime corporală. De fapt, analizele au relevat chiar o mică scădere din greutate. Aşadar, contrar îngrijorărilor, poate că pastele ar putea face parte dintr-o alimentaţie sănătoasă, precum dieta IG'', a declarat în cadrul unui comunicat de presă dr. John Sievenpiper, unul dintre autorii principali ai cercetării.
În cadrul studiului, ale cărui concluzii au fost publicate în jurnalul BMJ Open, oamenii de ştiinţă au efectuat o revizuire sistematică şi o meta-analiză a tuturor dovezilor disponibile în urma experimentelor controlate aleatorii, standardul de aur în cercetarea medicală. Au fost identificate astfel treizeci şi două de teste controlate aleatorii în care au fost implicate circa 2.500 de persoane, cu vârsta medie de 50 de ani şi un indice al masei corporale de 30,4, care au consumat paste în locul altor carbohidraţi în cadrul unei diete sănătoase cu index glicemic scăzut.
Persoanele implicate în aceste experimente au mâncat, în medie, 3,3 porţii de paste pe săptămână în locul altor tipuri de carbohidraţi. O porţie echivalează cu circa o jumătate de cană cu paste gătite. Participanţii au pierdut circa o jumătate de kilogram din greutatea corporală în decursul unei perioade medii de monitorizare de doisprezece săptămâni. Echipa de cercetători a atras atenţia că aceste rezultate se aplică în cazul unui consum de paste asociate cu alte alimente cu index glicemic scăzut, în cadrul unei astfel de diete. ''Cântărind dovezile, putem spune acum cu încredere că pastele nu au un efect advers asupra greutăţii corporale atunci când sunt consumate în cadrul unei alimentaţii sănătoase", a adăugat Sievenpiper.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost