Paraguay: Spectacolul nuferilor giganţi
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Paraguay: Spectacolul nuferilor giganţi
Paraguay: Spectacolul nuferilor giganţi
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

La nord de capitala Asuncion, într-o buclă a râului Paraguay, turiştii se îngrămădesc să vadă spectacolul unic al nuferilor giganţi, cu frunze de până la un metru şi jumătate în diametru, care nu îşi fac apariţia decât o dată la patru ani, în timpul verii australe, informează AFP.
În oraşul Piquete Cué, situat pe cursul râului care separă Paraguayul de Argentina, vizitatorii închiriază ambarcaţiuni pentru a naviga în mijlocul frunzelor de culoarea mărului verde asemănătoare unor tăvi uriaşe pentru tarte aşezate pe suprafaţa apei. 'Nu vedem asta în fiecare zi şi nici în fiecare an. Nuferii apar la intervale regulate, dar nu mereu la fel de numeroşi şi nici mereu cu dimensiuni atât de impozante. Unii măsoară până la doi metri'', a explicat pentru AFP Agustin Gomez, un locuitor. Nuferii din specia Victoria amazonica sunt o plantă acvatică rară şi spectaculoasă, originară din Amazonia. Plantele au şi proprietăţi medicinale pentru tratarea astmului şi afecţiunilor bronşice.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost