Papa Francisc se adresează tinerilor într-o nouă carte ''pod între generaţii''
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Papa Francisc se adresează tinerilor într-o nouă carte ''pod între generaţii''
Papa Francisc se adresează tinerilor într-o nouă carte ''pod între generaţii''
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Papa Francisc vorbeşte despre dragostea sa pentru tineri, însă avertizează de asemenea cu privire la ispite şi efemer într-o carte de conversaţii intitulată "God Is Young" ("Dumnezeu este tânăr"), care va fi lansată marţi, 20 martie, în Italia şi alte ţări, informează luni AFP. În această carte-interviu cu scriitorul şi jurnalistul italian Thomas Leoncini, Jorge Bergoglio se adresează tinerilor, şi nu tinereţii, pentru că, spune el, "tinereţea nu există". "A vorbi despre tineri înseamnă a vorbi despre promisiuni şi despre bucurie", spune Papa care a adăugat că, din păcate, înseamnă şi a vorbi despre excludere.
Potrivit editurii italiene Piemme, în această carte Papa se adresează ''tinerilor din toată lumea, din interiorul Bisericii şi din afara ei, într-un dialog curajos, intim şi memorabil. Această carte, continuă Piemme, se doreşte a fi ''un pod între generaţii pentru reînnoirea profundă a societăţilor''. "Cred că trebuie să cerem iertare tinerilor pentru că nu îi luăm mereu în serios", susţine suveranul pontif, în vârstă de 81 de ani. Mai grav, "nu îi ajutăm mereu să-şi găsească calea sau mijloacele care le-ar permite să nu ajungă la excluziune". "Fiecare fiinţă umană trebuie să aibă posibilitatea concretă de a lucra, de a dovedi pentru sine şi pentru apropiaţii săi că este capabilă să-şi câştige existenţa", aminteşte Papa care a denunţat în mod constant supremaţia banilor şi exploatarea economică. "Nu putem accepta că angajatorii să le solicite tinerilor să efectueze o activitate periculoasă şi uneori gratuită", spune Papa.
În această carte de 160 de pagini în ediţia sa franceză, Jorge Bergoglio povesteşte câteva amintiri din tinereţe, despre momentul în care a simţit vocaţia sa în urma unei confesiuni şi despre momentele de îndoială care au urmat. El îşi aminteşte, de asemenea, despre bunicii săi, în special de bunica sa maternă de la care a moştenit pasiunea pentru muzică, ocazie cu care aminteşte de necesitatea dialogului între generaţii. "Tinerii de astăzi cresc într-o societate fără rădăcini", însă există o soluţie: "dialogul tinerilor cu bătrânii". Deoarece prea des, explică Papa, tinerii au iluzia că sunt împreună pe reţelele de socializare, însă "problema internetului este tocmai caracterul său virtual''.
Totuşi, nu trebuie să cădem în capcana prea des comună în rândul unora dintre ''părinţi care în mintea lor sunt adolescenţi, trăiesc o viaţă efemeră perpetuă şi, conştient sau nu, îşi transformă copiii în victime ale acestui joc pervers", recomandă de asemenea Papa. În mod similar, el denunţă ravagiile intervenţiilor chirurgicale cosmetice, populare în rândul tinerilor în anumite ţări, în special în America Latină, unde prea mulţi tineri încearcă "să corespundă standardelor societăţii pentru a nu ajunge printre cei excluşi".
În jur de 300 de tineri din lumea întreagă sunt aşteptaţi începând de luni la Roma pentru a-şi exprima şi sintetiza preocupările în perspectiva unui sinod care le va fi consacrat în luna octombrie.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost