Papa Francisc: Rugăciunea este un dialog cu Dumnezeu, nu "o recitare papagalicească"
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Papa Francisc: Rugăciunea este un dialog cu Dumnezeu, nu "o recitare papagalicească"
Papa Francisc: Rugăciunea este un dialog cu Dumnezeu, nu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Papa Francisc le-a spus credincioșilor reuniți miercuri în Piața Sf. Petru pentru audiența generală că rugăciunea înseamnă să vorbești cu Dumnezeu, nu să repeți "papagalicește", relatează EFE. Papa Francisc a abordat această temă și miercurea trecută cu prilejul celebrării euharistiei, când a spus că "nu poate fi înțeleasă liturghia" dacă nu se înțelege rugăciunea care este "o întâlnire cu Domnul".
Suveranul Pontif a explicat că în primul rând trebuie să învățăm să ne adresăm "Tatălui nostru" și să găsim apoi "acele momente de liniște" pentru a ne ruga. Și a ținut să precizeze că în timpul slujbei "nu se vorbește cu cel de alături". Papa Francisc a adăugat că pentru rugăciune este nevoie de "acea capacitate de uimire, de a ne lăsa surprinși asemenea celor mici care se minunează, pentru a putea recunoaște prezența Domnului în viața noastră". "Întâlnirea cu Domnul este mereu vie, nu este ca și cum ai merge la muzeu. Mergem la slujbă, nu la muzeu", a spus papa.
Potrivit lui, "slujba înseamnă rugăciune, este rugăciunea prin excelență, cea mai înaltă, cea mai sublimă și în același timp cea mai concretă". Sfântul Părinte a reiterat că slujba nu este "un spectacol", dojenindu-i cum a făcut și miercurea trecută pe credincioși, dar și pe clerici sau chiar episcopii care fac poze în timpul oficierii liturghiei. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost