Papa Francisc propovăduiește uniunea sfântă între un bărbat și o femeie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Papa Francisc propovăduiește uniunea sfântă între un bărbat și o femeie
Papa Francisc propovăduiește uniunea sfântă între un bărbat și o femeie
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Papa Francisc şi-a exprimat regretul că familia este azi văzută în Occident ca "o instituţie depăşită" şi a pledat pentru "uniunea sfântă dintre un bărbat şi o femeie", cu prilejul discursului anual susţinut în faţa diplomaţilor acreditaţi la Sfântul Scaun, relatează luni AFP. "Din păcate ştim cum, mai ales în Occident, familia este considerată o instituţie depăşită. În faţa trăiniciei unui proiect definitiv se preferă în zilele noastre legăturile pasagere", a deplâns Suveranul Pontif. "Este vorba de o comuniune care are o frumuseţe austeră şi simplă, un caracter sacru şi inviolabil şi o funcţie firească în ordinea socială", a declarat el făcând referire la un discurs din 1964 al papei Paul al VI-lea.
Papa nu a făcut vreo aluzie directă la adoptarea de legi care permit uniunile homosexuale în numeroase ţări, inclusiv în Italia. În 2017, Germania, Malta şi Australia au permis căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în condiţiile care alte ţări, precum Austria şi Taiwan, se îndreaptă spre decizii similare. Papa Francisc a lansat luni un apel la adoptarea "unor adevărate politici de susţinere a familiei", punând în cauză o "dramatică" scădere a natalităţii. "Trăim o adevărată iarnă demografică! Este semnul unor societăţi care nu pot face faţă provocărilor prezentului şi care devin din ce în ce mai temătoare faţă de viitor şi sfârşesc prin a se replia asupra lor însele", a subliniat papa Francisc.
El a criticat totodată respingerea persoanelor în vârstă, "mai ales dacă sunt bolnave", şi a evocat calvarul femeilor, care "sunt supuse adesea violenţelor şi abuzurilor, inclusiv în sânul propriilor familii". 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost