Pagina vrâncenilor plecaţi de acasă
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Pagina vrâncenilor plecaţi de acasă
Pagina vrâncenilor plecaţi de acasă
O vrânceancă vrea să fie consilier local în Italia
Voteaza :

Articolul a primit 8 voturi

   Vrânceanca Ana Maria State vrea să fie consilier în Italia. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) din România a eliberat 61 de adeverinţe cetăţenilor români interesaţi să-şi depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităţilor administraţiei publice locale, care vor avea loc în Italia, în perioada 6-7 mai. Cetăţenii români, în calitate de cetăţeni comunitari, pot vota la aceste alegeri şi pot candida la un post de consilier în primării, cu condiţia să aibă reşedinţa în localitatea respectivă.
Ana Maria State candidează la  funcţia de consilier în localitatea Cerveteri, care are 35.000 de locuitori şi este situată la o distanţă de 40 kilometri de Roma.   Pentru a se aşeza pe fotoliul de consilier, vrâncencei i-ar trebui 80 de voturi. Tânăra, candidată pe lista „Governo Civico”, este convinsă că va obţine mult mai multe prefe-rinţe. Ana Maria State s-a născut în 1986 la Focşani şi mai mult din jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în Peninsulă. „Am venit în Italia acum 16 ani, dintre care ultimii cinci petrecuţi la Cerveteri” a afirmat Ana Maria State. Aici şi-a întemeiat o familie. S-a căsătorit cu un român, Tiberiu Dreţcanu şi împreună au o fetiţă de trei ani, Andra Maria, „mândria familiei”.
   Vrânceanca spune că decizia de a candida nu este una pripită. În urmă cu patru ani, la alegerile din 2008, românca a făcut campanie electorală pentru actualul candidat la funcţia de primar, Alessio Pascucci. Încă din 2008, Ana Maria State a încercat să-i convingă pe români să se înscrie pe listele electorale pentru a vota. Acum, ea însăşi intră în arena politică. A reuşit să obţină atestatul electoral din România, fără a se deplasa în ţară, iar de atunci, a intrat practic, oficial, în politică.
   Identitatea românilor este tot mai mult ameninţată de politica anti-imigraţie promovată în Peninsulă. Existenţa unor reprezentanţi români în politica din Italia, va reabilita situaţia conaţionalilor noştri, datorită unei colaborări directe şi sigure. De aceea, candidata româncă şi-a început campania „din casă în casă”. Bate la uşa conaţionalilor şi se prezintă, cu fluturaşul electoral în mână şi dorinţa de a-i convinge să o voteze. Mulţi o recunosc şi o invită în casă la o cafea.
   Acum, de când a intrat în campanie electorală, recunoaşte că reuşeşte cu greu să se împartă între familie, muncă şi politică. Vrânceanca poate conta în primul rând pe voturile familiei, prietenilor şi cunoştinţelor: „Părinţii şi fraţii mei locuiesc tot la Cerveteri, am vecini români, care cunosc alţi români. Spre exemplu, mă susţine familia vecinilor mei din Satu Mare, care şi ei au multe rude în localitate şi aşa mai departe. Le-am cerut şi prietenilor italieni să mă voteze, mulţi mă cunosc şi m-au felicitat pentru candidatură”, a spus aceasta.

Crina Florentina Ene

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Nu pot spune decit"Bravo ".De asemenea oameni avem nevoie si in Romania.Poate , prin aportul ei ,o sa mai indulceasca viata conationalilor nostri in Italia. Succes Ana!!

    DE Marin Vasile, postat pe 02-06-2016, la 21:34

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost