Pacienții seropozitivi din Vrancea nu și-au primit tratamentul în totalitate, în ultimele luni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Pacienții seropozitivi din Vrancea nu și-au primit tratamentul în totalitate, în ultimele luni
Pacienții seropozitivi din Vrancea nu și-au primit tratamentul în totalitate, în ultimele luni
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Bolnavii HIV/SIDA nu și-au putut lua în întregime, în ultimele două luni, tratamentul antiretroviral obligatoriu, oferit gratuit pacienților de Ministerul Sănătăţii. Situația ne-a fost semnalară de unul dintre vrâncenii care are nevoie de tratament. „Am rămas fără tratamentul ARV(HIV) luna aceasta, deoarece la Boli Infecțioase din Focșani nu s-a mai adus. Nici la V. Babeș din București situația nu e prea bună. Ultimile 2 luni mi le-a dat cu țârâita, dar luna asta nu mai are de unde să îmi dea! Știu că nu este vina farmaciștilor de la Focșani sau de la București! Dar noi cu afecțiunea asta trebuie să murim că nu au ei bani să cumpere tratamentul? Am apelat și la cei de la U.N.O.P.A“, ne-a scris persoana respectivă.
Motivul care a dus la această situație, dramatică pentru bolnavii HIV/SIDA, a fost lipsa banilor. Concret, potrivit conducerii Spitalului Județean, Ministerul  Sănătăţii a alocat fonduri insuficiente pentru cel de-al doilea semestru, prin Programul de Sănătate.
Potrivit conducerii Spitalului Județean, situaţia este în curs de rezolvare. Ministerul Sănătății a aprobat ca banii necesari pentru tratament să fie luați din suma alocată pentru semestrul al treilea. „Banii pentru medicamentele din Programul de Sănătate vin de la Ministerul Sănătăţii. Pentru semestrul al doilea suma alocată a fost insuficientă, am comunicat Ministerului Sănătăţii acest lucru, iar până la primirea fondurilor suplimentare pentru semestrul al doilea ni s-a aprobat să luăm banii necesari din semestrul al treilea. În acest moment situația este rezolvată și s-a dat drumul licitațiilor pentru medicamente”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență.
În Vrancea sunt 199 de bolnavi HIV/SIDA în evidență, iar 183 se află în tratament. Este cunoscut faptul că întreruperea tratamentului ARV conduce la apariţia rezistenţei virale, la deprecierea stării de sănătate şi la reducerea opţiunilor de tratament, toate acestea scurtând viaţa persoanelor seropozitive. 
    Tratamentul antiretroviral (ARV) este gratuit pentru persoanele afectate de HIV/SIDA, prin Programul naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii. Tratamentul antiretroviral a fost introdus în România în perioada 1996-1998, iar aceasta a redus semnificativ numărul deceselor în rândul persoanelor seropozitive. ARV-UL este unul  dintre cei mai importanţi factori care contribuie la menţinerea unei stări de
sănătate bune pentru persoanelor care trăiesc cu HIV. De-a lungul timpului numeroase organizații neguvernamentale au semnalat întreruperi ale tratamentului antiretroviral, în diferite judeţe din ţară.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost