Opera Națională București, la Galele Teatrale Focșănene
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Opera Națională București, la Galele Teatrale Focșănene
Opera Națională București, la Galele Teatrale Focșănene
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Pentru prima dată pe afişul „Galelor Teatrale Focșănene”, Opera Naţională Bucureşti propune publicului focşanean iubitor de teatru şi muzică, spectacolul eveniment „Mozart şi Salieri”. Spectacolul va avea loc joi, 30 martie a.c., cu începere de la ora 19.00, pe scena Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani și are drept suport o adevărată colecţie de bijuterii muzicale semnate de cei doi compozitori, dar și tragedia cu acelaşi titlu, scrisă de Aleksandr Puşkin. „În regia lui Radu Apostol şi sub conducerea muzicală a lui Daniel Jinga, vor interpreta actorii Ionuţ Vişan (Mozart), Cristian Iacob (Salieri), soliştii Cristina Marta Sandu (soprană), Elena Dincă Velica (soprană), Maria Jinga (mezzosoprană), Andrei Lazăr (tenor) şi Marius Boloş (bas), acompaniați de cvartetul de coarde al ONB împreună cu pianista Mădălina Florescu”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Spectatorii se vor putea bucura de arii de concert şi arii din opere mozartiene mai puţin cântate, și anume: „Il re pastore“, „Idomeneo“, „La clemenza di Tito“, „Bastien und Bastienne“, precum şi de câteva momente cu muzica lui Antonio Salieri. „Destinul dramatic al lui Mozart şi legenda despre otrăvirea lui au intrat în atenţia multor scriitori, compozitori şi regizori datorită multiplelor enigme care îi însoţeau celebritatea şi numele. Mitul despre otrăvirea lui Mozart de către Salieri – invidios pe genialitatea tânărului compozitor –, provine de la o „mărturie“ a acestuia, preluată şi dezvoltată de A. S. Puşkin în tragedia „Mozart şi Salieri””, se detaliază în comunicatul de presă.
    Biletele au fost puse în vânzare la Agenția de bilete a Atgeneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, prețul unui bilet fiind de 50 de lei.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost