Oferta candidatului PNL(egal PDL): Locuri de muncă pe Marte și parc industrial suspendat
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Oferta candidatului PNL(egal PDL): Locuri de muncă pe Marte și parc industrial suspendat
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

„E uşor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune,/ Înşirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune“. Cât de actual este Eminescu în acest 2016 când unii candidați ar promite și luna de pe cer fiecărui focșănean, fiecărui vrâncean cu drept de vot. Este și cazul candidatului PNL(egal PDL), care a construit un gard în viața lui, după cum singur a declarat, și care acum aruncă în stânga și-n dreapta cu promisiuni electorale demne de literatura științifico-fantastică. Focșăneni, doriți locuri de muncă? Luați de la mine, fără număr, zice liberalo-pedelistul. Nu o mie, nu două, cinci mii! Cine va crea aceste locuri de muncă? Oricine, spune penelistul portocaliu, orice operator economic, orice ONG (!), instituție (!), români sau străini, iar înșiruirea ar putea continua pe logica asta cu: de pe Pământ sau de pe Marte, cu două sau șase picioare, etc., etc. Unde? Într-un parc industrial (idee furată de la președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan!), pe care candidatul PNL (egal PDL) îl face din vorbe pe „zecile de hectare pe care Focşaniul le are în domeniul public“. Care zeci de hectare? Vă reamintim că în noiembrie 2014, consilierii pedeliști, acum membri marcanți ai PNL (egal PDL), au votat împotriva  proiectului parcului industrial, pentru crearea căruia Consiliul Județean a preluat 51 de hectare din administrarea Consiliului Local Focșani, deci au votat împotrivă pe motiv că suprafaţa vizată are destinaţia de pajişte şi nu ar putea fi schimbată. Ori, la momentul ăsta, Focșaniul nu mai are terenuri în suprafață compactă de „zeci de hectare“. Iar cât are, e pajiște. Acum vreți pe islaz? Sau poate, în seria SF-urilor pe care le înșiră, candidatul penelisto-pedelist vrea să facă vreun parc industrial suspendat ori pe planeta Marte, de unde cheamă și investitorii.
    Revenind însă cu picioarele pe pământ, trebuie spus că deja, Consiliul Judeţean Vrancea a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului prima variantă a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind atragerea în intravilan, echipare tehnico-edilitară şi clădiri administrative pentru Parcul Industrial Focşani. Arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru, a declarat că la nivel judeţean au continuat procedurile necesare pentru a obţine de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice titulatura de parc industrial. „Acestea sunt etape ce trebuie realizate pentru a obţine statutul de parc industrial“, a precizat arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru. Acestea sunt lucruri concrete, aflate deja în derulare, parteneriate între instituții (Consiliul Local Focșani și Consiliul Județean Vrancea). Este ușor să scrii câteva vorbe pe un site, să postezi trei imagini și să promiți că faci ceea ce deja instituții locale și județene au pus în aplicare. Cele cinci mii de locuri de muncă promise acum de peneliștii portocalii sunt ca cei 15 mii de specialiști promiși de CDR în 1996, una dintre cele mai dezastruoase guvernări din perioada post-decembristă. Locurile de muncă sunt necesare și binevenite, la fel și specialiștii, dar atunci când sunt chestiuni concrete, nu doar promisiuni electorale. Este ușor să promiți că vei pocni din degete și vor apărea parcul industrial plus locurile de muncă, dar realitatea este alta: parcul industrial este un proiect aflat deja în derulare, iar investitorii vor veni și vor crea locuri de muncă, odată finalizat acest parc.
    Mai este însă o chestiune despre care candidatul penelisto-pedelist nu zice nimic. Pentru ca un parc industrial să devină realitate şi să fie funcţional este nevoie de realizarea unei infrastructuri specifice. „Indiferent câte parcuri industriale am face în Moldova sau în Sud-Estul României, fără autostradă şi fără aeroport vorbim poveşti de adormit copiii despre investiţiile străine“, spune pe bună dreptate preşedintele Consiliului Județean, Marian Oprişan, care a precizat și că dorinţa administraţiei judeţene de a realiza un parc industrial este mult mai veche, numai că din 2004, odată cu venirea la putere a guvernărilor liberalo-pedeliste, acest proiect a fost tergiversat. A fost nevoie ca guvernarea să fie preluată de PSD pentru ca Vrancea să aibă un spijin la Executiv și astfel să fie pus în practică proiectul parcului industrial.
    Pe de altă parte, orice investitor vine, vrea mână de lucru calificată, ori chiar și la momentul actual angajatorii au dificultăți în a găsi oameni calificați în multe meserii. Așa că trebuie analizată structura școlilor de meserii, ce calificări acoperă acestea pe piața muncii, trebuie un dialog cu viitorii investitori astfel încât să fie structurată formarea profesională a tinerilor, șomerilor, a celor în căutarea unor locuri de muncă.
    Nu poți să bați din palme și să răsară locuri de muncă și parcuri industriale. Sunt proiecte ce trebuie gândite pe termen lung, astfel încât să nu se întâmple ca în alte județe, unde au crescut bălăriile în parcurile industriale și unde nu a călcat picior de investitor.


 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Mie-mi place aia cu festivalul "Angela Gheorghiu". S-a gandit Stefanel ca ar fi bine s-o bage pe femeie in campania galbiorilor, fara s-o intrebe de nimica, io-te asa ca asa vrea el. Se vede de aici cat de tare e Stefanek in dreptul afacerilor, sper sa-l taxeze doamna Gheorghiu adevarat ca si-asa se lauda ca are gramezi de bani. Aici link-ul cu reactia doamnei la marlania individului. http://www.cotidianul.ro/angela-gheorghiu-este-un-comportament-de-o-josnicie-fara-seaman-282006/

  DE fanel, postat pe 30-05-2016, la 07:47

 • Mare dobitoc Stefan asta. Rar mi-a fost dat sa vad un asa slab candidat la o primarie

  DE remus, postat pe 30-05-2016, la 10:26

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost